Casio'nun yeni kamerası gece çekimlerini çok daha kaliteli hale getirecek

Casio, tamamen gece çekimi için tasarladığı 1.9 megapiksel çözünürlüklü yeni kamerası Exilim FR110H'yi duyurdu.

FR110H'in dikkat çeken ve eleştirilen yönü ise 1.9 megapiksel çözünürlüklü bir sensöre sahip olması. Ancak Casio'nun bu tercihinin mantıklı bir sebebi var. Çünkü az piksel sayısı demek, büyük piksel demek. Yani bu kameranın düşük ışık performansını artırması anlamına geliyor.

Tamamen gece çekimleri için geliştirilen kamera ile kullanıcılar zifiri karanlık altında bile video çekebilecek. 51200 ISO'ya kadar çıkarılabilen kamerası sayesinde 1080p video çekmek mümkün.

Görüntü kalitesinin çok yüksek olmadığı net. Fakat kullanım amacı doğrultusunda bakıldığında ekstra bir ışığa ihtiyaç duymadan böyle bir çekim yapabilmek her kameranın yapabileceği bir şey değil. Özellikle mağara ve derin çukurlarda yani ışığın az olduğu yerlerde çalışma yapacak kişiler için oldukça kullanışlı ve yardımcı bir cihaz olacak.

Şirket, kamerayı ilk olarak kendi ülkesi olan Japonya'da satışa sunacak

Casio'nun alternatifsiz kamerası ilk olarak önümüzdeki hafta şirketin kurulduğu ve şuan çalışmalarını devam ettirdiği Japonya'da satışa sunulacak. Diğer yerlerde satışa çıkarılıp çıkarılamayacağı ise şuan belirsiz.

Cihaz hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >