Çektiği oyun videosu için 3.5 yıl hapis yatacak

Çektiği oyun videosu için 3.5 yıl hapis yatacak​
Çektiği oyun videosu için 3.5 yıl hapis yatacak​

Rusya'da bir YouTuber, kilisede çektiği Pokemon GO videosu için 3,5 yıl hapisle yargılanıyor. Kilisede gördüğü Pokemon'u ‘Nadir İsa Pokemon’u' olarak nitelendiren 22 yaşındaki gencin, dini değerler ile dalga geçtiği için ceza almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Son dönemin en popüler mobil oyunları arasında yer alan Pokemon GO yüzünden birçok kişinin başı belaya girdi. Telefon üzerinden Pokemon avlarken hayatını kaybeden, kaza geçiren, sakat kalan birçok kişiye şahitlik ettik.

Son olarak bir YouTuber, Pokemon GO için çektiği videodan ötürü 3,5 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. 22 yaşındaki Ruslan Sokolovsyky, geçtiğimiz yıl Church of All Saints Kilisesi’nde Pokemon avına çıkmaya karar verdi. Kilise içinde oyun oynayan ve bunu da videoya kaydederek YouTube kanalında yayınlayan genç, dini değerler ile dalga geçtiği gerekçesiyle yargılanıyor.

Sokolovsyky’nin tek yargılanma sebebi kilisede oyun oynaması değil. Video esnasında gördüğü bir Pokemon’a "Nadir İsa Pokemon’u" diyor. Bu söylemiyle hayli eleştirilen YouTuber’a ceza verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Rusya’da bu kuralların çok katı olduğu biliniyor. Turistik amaçlı ziyaretlerde dahi birçok kilise ve katedralde fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >