Çentiksiz ekranlı tepe seviyesi LG V35 ThinQ tanıtıldı

LG V35 ThinQ
LG V35 ThinQ

Üst seviye akıllı telefonlarda standart halini alan 'çentik ekranlı' tasarım, bazı ürünlerde kendine yer bulamıyor. Sonunda Qualcomm Snapdragon 845'li ve yapay zekâ destekli V35 ThinQ de tanıtıldı. Tüm detaylar haberimizde:

Geçen sene Eylül'de tanıtılan iPhone X sonrasında 'çentikli ekran' tasarımlı akıllı telefonların sayısı önemli oranda arttı. Üreticiler, özellikle tepe seviyesindeki birçok modelde bu yapıya yer veriyor. Ama yeni telefonlarında çentik sistemini kullanmak istemeyenler de var. Bunlar arasında Güney Koreli LG listenin başında geliyor. Çentik sisteminin kullanılıp kullanılmayacağı uzun süredir konuşulurken LG V35 ThinQ sonunda tanıtıldı. Böylece, Mayıs'ın ilk haftasında tanıtılan G7 ThinQ'in hemen ardından V serisinin en yeni üyesi de sahneye çıkarılmış durumda.

V35 ThinQ, 6 inç'lik OLED ekranda 2880 x 1440 piksel çözünürlük sunuluyor.
V35 ThinQ, 6 inç'lik OLED ekranda 2880 x 1440 piksel çözünürlük sunuluyor.

LG V35 ThinQ teknik özellikler

Öncelikle bu ThinQ takısının ne anlama geldiğinden bahsetmek gerekiyor. LG, hem G7'de hem de V35'de yapay zekâ desteğine fazlasıyla önem veriyor. Her iki telefonda da yapay zekâ destekli Qualcomm Snapdragon 845 yer alıyor. Üstelik buna ek olarak, kamera ve diğer uygulamalarda da yapayzekânın etkisi net bir şekilde görülebiliyor; en azından şirketin iddiası bu yönde. V35 ThinQ'te 6 inç boyutunda (2880 x 1440 piksel çözünürlük) OLED ekran; 6 GB RAM, 64 GB / 128 GB depolama alanı sunuluyor. Tahmin edilebileceği üzere depolama alanı microSD kartla artırılabiliyor. Parmak izi okuyucu, Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojili 3300 mAh kapasitede batarya da detaylar arasında. En önemli ayrıntılardan biri de kamera tabii. Yeni modelde yan yana dizilmiş 16 MP'lik çift arka kamera var. Önde de 8 MP'lik bir selfie kamerası yer alıyor.

Ek özellikler ve fiyat

IP68 sertifikasıyla toza ve suya karşı da dayanıklı olan V35 ThinQ; kablosuz şarj, DTS: X 3D Surround ses desteği gibi ek özellikler de sunuyor. Ses demişken, Hi-Fi Quad DAC teknolojisinin desteklendiğini de eklemekte yarar var. İşletim sistemi tarafında Android 8.0 Oreo kurulu olarak geliyor ve ürünün ABD operatörleri tarafından 900 dolara satılacağı ifade ediliyor. Ön siparişler yarın başlıyor ve 8 Haziran'da ise ürün rafa çıkarılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >