Çift kameralı Huawei Mate 10 sahneye çıkıyor: Tanıtım tarihi netleşti!

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Huawei'nin Mate serisindeki yeni tepe seviyesi akıllı telefonu Mate 10'un tanıtım tarihi kesinleşti; üstelik Çinli şirket tanıtım afişinde Samsung'a da gönderme yaptı, işte ayrıntılar...

Bu yıl Şubat sonunda Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress kapsamında P10 ve P10 Plus modelleriyle çıtayı yükselten Huawei, bir yandan da Mate serisi üst seviye akıllı telefonlar için yatırımlarını artırmış durumda. Zira birkaç ay içinde şirketin Mate ailesinin tepe modelini de tanıtması bekleniyor. Kısa bir süre önce Mate 10'un kamera performansına odaklanan 25 saniyelik bir video yayınlayan Huawei, bu kez de "Çift kamera ailesine hoş geldiniz" başlığıyla tasarlanan bir afişi paylaştı.

Huawei'nin Avustralya Twitter hesabından atılan tweet'le birlikte paylaşılan bu görsel, esasında şu ana kadar duyurulan ve satışa çıkarılan Leica imzalı çift kameralı Huawei akıllı telefonların yan yana dizilmesinden oluşuyor. Burada Nisan 2016'da sahneye çıkarılan Huawei P9'dan tutun da 16 Ekim 2017'de duyurulacak olan Mate 10'a kadar farklı modeller yer alıyor.

Huawei Mate 10'un çift kamera lensi alt alta dizilmiş şekilde sunuluyor; dolayısıyla bu noktada P serisinden bağımsız bir tasarım izleniyor.
Huawei Mate 10'un çift kamera lensi alt alta dizilmiş şekilde sunuluyor; dolayısıyla bu noktada P serisinden bağımsız bir tasarım izleniyor.

Afişte en çok dikkat çeken ayrıntılardan birisi ise tarihin altında yazan "#beyondthegalaxy" metni. "Galaxy'nin Ötesinde" anlamına gelen bu metin aslında doğrudan Samsung'un Galaxy serisine gönderme yapıldığı anlamına geliyor. Bu sayede Çinli şirketin yeni tepe seviyesi akıllı telefonuyla hayli iddialı olduğunu da söylemek mümkün.

Son olarak; paylaşılan görsel Huawei'nin yeni akıllı telefonunun birtakım tasarım ayrıntılarını da ortaya çıkarıyor. Evet; şu ana kadar konuyla alakalı olarak bazı ayrıntılar netleşmiş, ancak şirketten herhangi bir doğrulama gelmemişti. Paylaşılan bu afişte dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Mate 10'daki kamera lenslerinin alt alta dizilmiş olması.

Samsung ve Apple ardından en fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiren şirket olan Huawei; modelleri çeşitlendirerek piyasadaki pazar payını da artırmayı hedefliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >