Çin dünyanın en büyük ticari 5G ağına geçti

Çin bugün 5G ağına geçti.

Dünyanın en büyük ticari ağı yapılan geliştirmelerle 5G teknolojisi. Çin ise bugün itibariyle 50 büyükşehirde 5G hizmetini halka açtı. Böylece Çin, dünyanın en büyük ticari 5G ağına sahip konuma geldi.

Çin bugünden itibaren 50 büyük şehirde 5G'ye geçiyor.

Çin'in kamu telekom şirketleri China Telecom, China Unicom ve China Mobile'den yapılan açıklamada, Pekin, Şanghay, Hangcou ve Guangcou başta olmak üzere toplam 50 büyükşehirde bugünden itibaren 5G hizmetinin halka açılacağı bildirildi.

5G, dünyanın en güçlü ticari ağı olmasıyla önemi yadsınamaz bir teknoloji.
5G, dünyanın en güçlü ticari ağı olmasıyla önemi yadsınamaz bir teknoloji.
  • Çin'in açacağı ilk 5G ağı, Çin ve ABD arasındaki teknoloji savaşlarında Çin'in rakibine yanıtı olarak nitelendiriliyor.

Çin'in kamu telekom şirketleri 5G paket fiyatlarının da 128 Yuan yani 18 dolar seviyelerinde olacağını bildirdi.

Ne olmuştu?

Aslında Çinli operatörler 5G ağını gelecek yıl açmayı planlıyordu. Fakat yaklaşık 30'a yakın noktada 5G teknolojisi kullanan ABD'nin Çin menşeli 5G ekipmanları üreticisi teknoloji devi Huawei'ye karşı uyguladığı boykota yanıt olarak Çinli operatörler bu planlarını öne aldı.

Çin ile ABD arasında arasındaki 'Huawei' restleşmeleri, bu teknolojiye geçişin hızlanmasına neden oldu.
Çin ile ABD arasında arasındaki 'Huawei' restleşmeleri, bu teknolojiye geçişin hızlanmasına neden oldu.

Çin'in 5G ağına geçmesi ne ifade ediyor?

Çin geçilen yeni sistemle, 50 şehirde kuracağı network ile bugün dünyanın en büyük ticari 5G networküne sahip ülke oluyor.

Ön siparişle daha önce 5G'ye geçiş yapmış olan 10 milyon Çinli'nin böylece yarından itibaren fiilen çok daha hızlı bir network üzerinde görüntü ve ses transferi deneyimi yaşayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >