Çinli üreticiler Apple ve Samsung'u tahtından edebilir

OnePlus
OnePlus

Model çeşitliliğini artırarak kullanıcılara birçok farklı seçenek sunan Çinli akıllı telefon üreticileri önümüzdeki dönemlerde Apple ve Samsung'u tahtından edebilir.

Yeni cihazların tanıtılmasıyla birlikte her geçen gün akıllı telefon pazarındaki hareketlilik artmaya devam ediyor. Üstelik ay sonu Barselona'da düzenlenecek olan MWC 2018 kapsamında yeni ürünlerin sahneye çıkmasıyla rekabetin daha da üst noktalara çıkacağı aşikar. Evet; bu alanda Samsung ve Apple yıllardır başı çekiyor. Ancak Çinli üreticiler özellikle son yıllarda önemli bir satış başarısı yakalamış durumda.

Tabloda Çinli şirketler her geçen gün daha ağır basıyor.
Tabloda Çinli şirketler her geçen gün daha ağır basıyor.

En çok akıllı telefon satan ikinci şirket: BBK!

Apple, geçen yılın son çeyreğini kapsayan rapora göre akıllı telefon pazarının lideri konumunda. Hemen ardından tahmin edilebileceği üzere Güney Kore merkezli Samsung geliyor. Daha sonrasında ise en büyük Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei üçüncü sırayı alıyor. Yıl bazında değerlendirildiğinde ise geçen sene Samsung hâlâ tepede. Ancak ikinci sırada belki de ülkemizde ismi hiç duyulmayan bir şirket yerleşti. Çinli OnePlus, OPPO ve Vivo gibi yan kuruluşları bünyesinde barındıran BBK, aslında geçen sene akıllı telefon pazarını domine eden şirketlerin başında geliyor.

Rakamlara bakıldığında geçen sene OnePlus toplamda 4 milyon, OPPO 121 milyon ve Vivo ise 100 milyon civarında akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş. Bu da esasında BBK Electronics bünyesinde toplamda 225 milyon civarında bir akıllı telefon satışı gerçekleştirildiğini ortaya çıkarıyor. Apple'daki rakam ise 215.8 milyon adet seviyesinde. Yine genele vurulduğunda bu şirketlerin Apple ve Samsung'u devirmesi kısa vadede zor gibi görünse de Çinli üreticilerin her geçen gün daha da güçlendiği aşikar. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde dengelerin değişmesi içten bile değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >