Cinsiyetçi yorum yaptığı gerekçesiyle Google'dan kovulan mühendis, şirketi hapishaneye benzetti

Google cinsiyetçi söylem
Google cinsiyetçi söylem

Cinsiyetçi yorumu sebebiyle şirketten kovulan yazılım mühendisi James Damore, giydiği tişörtle eski şirketini eski Sovyet hapishanesine benzetti.

İlk olarak cinsiyetçi yorum yapıyor diye yaftalanan Google çalışanı James Damore sonradan bunu yaptığını dürüst bir şekilde kabul etmişti.

Yazdığı yazı yüzünden kovulan Google eski çalışanı mühendis giydiği tişört ile Google’ı eski Sovyet hapishanelerine benzetti. Kovulan mühendisin Twitter hesabından yaptığı bu paylaşım binlerce etkileşim aldı. Google’ın kendi renkleri ve fontunu kullanarak tişörte eski Sovyet hapishanesi yazan Damore verdiği pozu bunu ‘’yeni profil fotoğrafım’’ etiketiyle paylaştı.

Mühendis Damore ne demişti?

Damore, Google’ın ideolojik yankı odası başlıklı yazıda kadınlarla erkeklerin biyolojik farklar sebebiyle farklı yetenekleri olduğunu ve dolayısıyla liderlik alanlarında kadınların daha az yer alması gerektiğini savunmuştu.

Şirket içi özgürlük var!

Konuyla alakalı açıklama yapmak zorunda kalan Google CEO’su Sundar Pichai, bu tarz yorumların şirket politikalarına aykırı olduğunu belirtti. Çalışanlarına şirket içi özgürlüğün vurgulandığı bir e-posta gönderdiklerini belirten Pichai, aynı zamanda yorum yapan kişinin de işine son verildiğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >