Coinbase'deki bir açık yatırımcıları kripto para zengini yapabilirdi

Ethereum
Ethereum

Dünyanın en büyük hacimli 10 kripto para borsasından biri olan Coinbase, karşılaşılan bir hata sebebiyle yatırımcıların yetersiz krediyle bile Ethereum almasını sağladı. İşte ayrıntılar...

Coinbase; Binance, Bithumb ve Bittrex gibi en büyük hacimli ilk 10 kripto para borsası arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu borsada yaşanan en ufak bir aksaklık ya da hata bile yüz binlerce yatırımcıyı yakından ilgilendiriyor. Özellikle herhangi bir dijital para birimine hiçbir ücret ödemeden sahip olabilmek yatırımcıların iştahını kabartıyor. Hollandalı VI finans şirketinin bir süre önce ortaya çıkardığı Coinbase açığıyla yatırımcıların sınırsız Ethereum kazanması mümkün olabilirdi!

Coinbase'de yatırım yapabilmek için öncelikle bir hesap açıp dijital cüzdan oluşturmak gerekiyor. Ardından banka hesaplarının bağlantısı gerçekleştikten sonra sistem yatırım yapılabilir hale geliyor.
Coinbase'de yatırım yapabilmek için öncelikle bir hesap açıp dijital cüzdan oluşturmak gerekiyor. Ardından banka hesaplarının bağlantısı gerçekleştikten sonra sistem yatırım yapılabilir hale geliyor.

Hiçbir ücret ödemeden Ethereum satın almak mümkündü!

Tahminlere göre geçen yıl Aralık'ta bu borsada meydana gelen hata, kısaca isteyen her yatırımcının sınırsız Ethereum kazanmasına sebep olabilirdi. Ocak'ta fark edilen bu açık sebebiyle Hollandalı şirkete 10.000 dolarlık ödül verilmiş ve hatanın çıkış noktası bulunmuştu. Yani aslına bakılırsa hatanın Coinbase'in Ethereum akıllı sözleşmesindeki kurulum eksikliği sebebiyle meydana geldiği netleşmişti. Zaten VI isimli şirket de kendi çalışanlarına yıl başı hediyesi vermek istediğinde bu sistemde bir açık olduğunu fark etti. Buraya kadar her şey normal görünüyor. Gelelim, Coinbase'in bu açığının nasıl kullanılabileceğine...

"Bakiye yetersiz" uyarısına rağmen yatırım gerçekleşti!

Bu hata sebebiyle Coinbase'de hesap bakiyesi olmasa bile, Ethereum satın almak mümkün(müş). Normal şartlarda hesap bakiyesi yetersiz olduğu zaman kullanıcılar "bakiye yetersiz" şeklinde bir uyarı veriyor. Evet; bu uyarı sistem tarafından verildiğinde normal şartlarda herhangi bir yatırım yapmak mümkün değil. Ancak Ethereum'u kredisi olmadan almaya çalışanlar bu hatayla karşılaşmasına rağmen cüzdanlarına Ethereum yatırımı yapabildiler.

Şu anda Coinbase'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yok. Yani bu açığı fark edip kullananlar oldu mu ya da ne kadar yatırım yapıldı bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >