Dijital para kullanım oranı daha da artacak

Yapılan araştırmalara göre dijital para kullanım oranı 2020 yılına gelindiğinde %25 seviyesine çıkacak.

Las Vegas'taki CES 2017 etkinliğinde düzenlenen Digital Money Forum'u, dijital ödeme teknolojilerinin geleceğine ışık tuttu. MasterCard'ın sunumunda konuşan MasterCard Meksika ve Orta Amerika Başkan Yardımcısı José Luis De La Vega, Mastercard'ın dijital ödeme teknolojileri konusundaki araştırmalarından rakamlar açıkladı.

Bu oranın tabi ki gelişmiş ülkelerde daha yüksel olması aşikar görünüyor. Çünkü, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, sesli ödeme, hayalet ödeme, dijital asistanlar gibi teknolojilerin gelişmesi ile birlikte insanlar çoğu işlerini bu teknolojilere emanet etmeye başladı.
2020'de dünyanın dörtte biri dijital paraya kullanacak
Nakit kullanımının giderek azaldığını belirten José Luis De La Vega, 2020 yılında insanların dörtte birinin dijital ödemeyi tercih edeceğini ifade etti. Yani dünyadaki ödemelerin yüzde 25'i dijital ödeme sistemleri ile gerçekleşecek.
2020'de dünyanın dörtte biri dijital paraya kullanacak Nakit kullanımının giderek azaldığını belirten José Luis De La Vega, 2020 yılında insanların dörtte birinin dijital ödemeyi tercih edeceğini ifade etti. Yani dünyadaki ödemelerin yüzde 25'i dijital ödeme sistemleri ile gerçekleşecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >