Dikkat! Google.com'a gireyim derken ɢoogle.com'a girerseniz başınıza iş açarsınız

İnternetin her şeyi ve en popüler sitesi olan Google.com'un aynı isimde olan fake versiyonu var. Yanlışlıkla bu siteye girerseniz başınız belaya girebilir.

İnternet'te dolaşırken zararlı yazılımlardan korunmak için mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Yapacağınız en ufak bir harf hatası sizi girmek istediğiniz sitenin kopyası olan ve zararlı yazılıma sahip sitelere yönlendirebilir. Uzun lafın kısası başınıza iş alırsınız.

Buna yeni bir örnek ise Google tarafından geldi. Ortaya çıkan ɢoogle.com adlı site, bildiğimiz Google.com ya da google.com değil. G şeklinde yazılan büyük harfin küçük boyutta yazıldığı bir unicode ile ayarlanmış olan ɢoogle.com, spam ve zararlı bir site olarak dikkat çekiyor.



Aslında ɢoogle.com'a girdiğinizde açılacak olan site yukarıda gördüğünüz gibi alakasız ve buram buram spam olan bir siteyi açıyor. Açıldığında klasik bir Google sayfası yerine bambaşka bir görünüme sahip olan ɢoogle.com'u ziyaret etmenizi kesinlikle önermiyoruz. Analitik değerlerinde secret.google.com adresini göstererek kendine yer bulan bu spam siteye “Acaba neymiş?” diye bakmanızı da önermiyoruz. Sonuç olarak sizin bilgisayarınıza herhangi bir şeyi yapabilir!

Bu noktada özellikle bilgisayar kullanımını bilmeyen büyüklerimizi ya da yeni başlayanları uyarmak önemli bir çözüm olabilir.


Kaynak: Webtekno



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >