Dizel motor seçeneği olmayan yeni Toyota Auris duyuruldu

Auris
Auris

C-HR ve Yaris'in öncülük ettiği Toyota'nın dizelsiz gelecek planına yeni bir model daha eklendi. Cenevre'de tanıtılan yeni Auris, sadece benzinli ve hibrit motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

Toyota'nın hibrit kültürünü otomotiv sektörüne kabul ettirmesinde kritik rol oynayan Auris, budan sonra dizel motor seçeneğiyle satılmayacak. Cenevre'de dünya lansmanı gerçekleştirilen 2018 model Auris, sadece benzinli ve hibrit motor seçenekleri ile piyasaya sürülecek.

Yeni Aurisi'i TNGA adını verdiği platform üzerinde geliştiren Toyota, hem ön hem de arkada yepyeni bir tasarımla otomobilseverlerin karşısına çıkıyor. Giriş seviye modelde 115 beygirlik 1,2 litre dört silindir turbo benzinli motor kullanan Japon üretici, bu defa iki farklı hibrit seçeneği sunacak. İlki C-HR ve Prius'ta da mevcut olan 1,8 litre benzinli motora sahip 122 beygir güç üretebilen sistem olacak. İkincisi ise, hibrit sistemin gücünü 180 beygire kadar çıkaran 2,0 litre motorla donatılacak.

İngiltere'de üretilecek

TNGA platformunda seri üretim yapabilmek için İngiltere'deki tesisine 1,26 milyar lira yatırım yapan Toyota, yeni Auris'i bu ülkede üretip Avrupa ve Amerika ülkelerine ihraç edecek.

Geçen yıl yeni araç satışlarının yüzde 41'inin hibrit olduğunu açıklayan Toyota yetkilileri, satışların sadece yüzde 10'luk kısmını oluşturan dizel motorların artık tüketicilerin ilgisini çekmediğini belirtiyor. Zaten dizel motorlarını dış kaynaklı olarak tedarik etmekte olan Toyota için bu karar, düşük kâr elde ettiği modelleri yerine hibrite yönelimi hızlandırmak anlamına geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >