Dört kameralı akıllı telefon: Huawei Honor 9 Lite!

Huawei Honor 9 Lite
Huawei Honor 9 Lite

Çinli üretici Huawei, şu ana kadar yapılmayanı yaparak önde çift ve arkada çift olmak üzere toplamda dört kameraya sahip bir akıllı telefon geliştirdi.

Emekli bir subay tarafından kurulan Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, tepe seviyesinde olduğu gibi giriş ve orta sınıfta da önemli hamleler yapıyor. Son olarak çift ön ve çift arka kameraya sahip Honor 9 Lite modeline ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Huawei Honor 9 Lite'ın arka kısmında parmak izi okuyucu da bulunuyor.
Huawei Honor 9 Lite'ın arka kısmında parmak izi okuyucu da bulunuyor.

TENAA listelemelerine göre 5.65 inç boyutunda bir ekran yer alıyor. FullView teknolojili bu ekranda çerçeve oranı normal boyutlarda. Ancak üst ve altta kalan şeritlerin gelecek modellerde biraz daha inceltilmesi söz konusu olabilir.

Teknik tarafa bakıldığında ise Kirin 659 işlemci, 3 GB ya da 4 GB RAM, 32 GB / 64 GB kapasiteli depolama birimi gibi detaylar yer alıyor. Ayrıca 2900 mAh kapasitede batarya ve 3.5 mm'lik kulaklık çıkışı da diğer ayrıntılar arasında. Son olarak akıllı telefon için tahmini fiyat etiketinin 200 dolar seviyesinde olacağını da belirtmek gerekiyor.

Toplamda 4 kameraya sahip!

Elbette telefonla ilgili en önemli detay, ilk paragrafta da belirttiğimiz üzere dört kamera sistemi. Artık tepe seviyesi modellerde arkada çift sensör standart haline geldi. Fakat bu üründe önde de iki kamera bulunuyor. Dolayısıyla telefonda toplamda yer alan dört kamera büyük ilgi göreceğe benziyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >