Dünyada ilk: Bitcoin ile ilk futbolcu transferi gerçekleşti!

Bitcoin
Bitcoin

Dünyada ilk kez bir futbolcu transferi için Bitcoin ile transfer ödemesi yapıldı. İşte detaylar...

Dijital para birimlerinin kullanım alanı her geçen gün daha da genişliyor. Geçtiğimiz dönemlerde çocuk girişimciler Bitcoin ile limonata satmaya başlamış, çekilen tek bir fotoğraf sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Son olarak dünyada ilk kez bir futbolcu transferi için Bitcoin ile ödeme yapıldı.

Ömer Faruk Kıroğlu, 0.0524 Bitcoin ve 2500 TL nakit ücretle Harunustaspor'a transfer oldu.
Ömer Faruk Kıroğlu, 0.0524 Bitcoin ve 2500 TL nakit ücretle Harunustaspor'a transfer oldu.

Dünyanın ilk Bitcoin ile transfer edilen futbolcusu oldu!

Sakarya 1.Amatör Küme B Grubu'nda yer alan Harunustaspor, sezonun ikinci yarısı için Karasu Kültürspor'dan Ömer Faruk Kıroğlu'nu transfer etti. Üstelik az önce de belirttiğimiz üzere bu transferde dijital para birimi kullanıldı. Kulüp Başkanı Haldun Şehit, Ömer Faruk Kıroğlu'na 0.0524 Bitcoin ve ayrıca 2500 TL teklif etti. Teklifi kabul eden futbolcu, Harunustaspor ile yıl sonuna kadar anlaşma imzaladı.

Böylece hesaba aktarılan 0.524 Bitcoin ile birlikte (yaklaşık 2 bin TL'ye karşılık geliyor) dünya tarihindeki ilk transfer işlemi gerçekleştirilmiş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Haldun Şehit şunları söyledi:

  • Ülkede ve dünyada ses getirmek adına yaptık. Kulübümüz de şampiyonluk yolunda Bu transfer bazında Türkiye'de hatta dünyada bir ilk oldu. Profesyonel olarak yapılmış olsaydı televizyonlarda duyulurdu amatör olarak biz ilk olduk. Bunun için de gururluyuz.

Elbette konuyla ilgili olarak Ömer Faruk Kıroğlu da küçük bir açıklamayla fikirlerini dile getirdi. Kıroğlu'nun açıklaması ise şöyle:

  • Benim için de bir ilk, dünya için de bir ilk. Başkanımın söylediği gibi yeni bir şey yapıyoruz, yeniliklere açık bir insanım. İki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >