Dünyanın en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu

Apple ve Samsung
Apple ve Samsung

Yılın ikinci çeyrek raporlarına göre dünyanın en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu. Listenin tepesi elbette ezeli rakipler Samsung ve Apple'a ait. Ancak Çinli sürpriz isimler de ilk beşte yer alıyor...

iPhone 8 ve Galaxy Note 8'in tanıtılmasına kısa bir süre kala akıllı telefon pazarındaki hareketlilik artmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak2017 yılının ikinci çeyreğine ait olan dünyanın en çok satan beş akıllı telefon markası da açıklandı. Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan veriler, tahmin edilebileceği üzere Apple ve Samsung gibi iki ezeli rakibin listenin en tepesinde yer aldığını gösteriyor.

Mobil pazardaki araştırmalarıyla ünlenen Strategy Analytics'in hazırladığı son rapor şu şekilde:

Listedeki belki de en önemli detaylardan biri Çinli şirketlerin yükselişi. Huawei, OPPO ve Xiaomi her geçen gün daha fazla akıllı telefonu satışı gerçekleştiriyor.
Listedeki belki de en önemli detaylardan biri Çinli şirketlerin yükselişi. Huawei, OPPO ve Xiaomi her geçen gün daha fazla akıllı telefonu satışı gerçekleştiriyor.

Geçen sene Galaxy Note 7 patlamaları sebebiyle kan kaybeden Samsung, bu yılın ikinci çeyreğinde satış başarısını kaldığı yerden devam ettiriyor. Zira şirket geçtiğimiz yıla oranla bu senenin ikinci çeyreğinde toplamda 1.9 milyon adet daha fazla akıllı telefon satmış durumda. Aynı yükseliş Apple'da da devam ediyor; geçen senenin aynı dönemine oranla Cupertino merkezi şirket de 0.6 milyon adetlik daha fazla satış söz konusu.

Öte yandan Çinli üreticilere bakıldığında ise Huawei ve Xiaomi'nin satış konusunda ciddi artış sağladığı görülebiliyor. Ancak en büyük artış OPPO cephesinde gerçekleşmiş durumda. Geçen yılın aynı dönemine göre Çinli şirketin akıllı telefon satışları 11.5 milyon adet artış göstermiş. Bu da esasında çok ciddi bir rakam. Genel toplama bakıldığında ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla bu yıl ikinci çeyrekte akıllı telefon pazarında %6'lık bir büyüme yaşandığı ortaya çıkıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >