Dünyanın en tehlikeli bilgisayar virüsü; ''Seni seviyorum'' virüsü

Tam ''sonunda birisi beni seviyor! ''diye heyecanlanırsın virüs çıkar üzülürsün.

Dünyanın en saldırgan virüsü genelde çok tehlikeli görünmeyen solucan tarzı bir virüstü. Solucan türü virüsler bilgisayarınıza bir kez girdikten sonra kendisini kolayca diğer bilgisayarlara kopyalayıp bilgisayarınızı yavaşlatabiliyor. Masum görünüşlü bu virüs,5 Mayıs 2000 tarihinde,Filipinli iki genç bilgisayar mühendisi tarafından üretildi.

Bu virüs bilgisayarlara girip sanki bir 'ilan-ı aşk' mesajıymış gibi; başlığında ''I LOVE YOU'' (seni seviyorum) yada 'A LOVE LETTER FOR YOU' (senin için bir aşk mesajı) şeklinde geliyor. Bu mesaja tıkladığınızda, tanıdığınız 50 kişiye bu mesajdan gidiyor. Böylece iş yerinizdeyseniz bilgisayarınız yavaşlıyor, İnternet'e giremiyorsunuz yani işinizi yapamıyorsunuz. Bu virüs zamanında Hong Kong'a sonra Avrupa'ya en son da Amerika'ya kadar yayılmıştı. Neredeyse dünyadaki bilgisayarların %10'una yayılmıştı. Sonucunda Dünya çapında 45 milyar TL zarar oluşmuştu.

Virüs'ün kaynağı iki genç tutuklanmıştı fakat Filipin'lerde İnternet suçlarıyla ilgili bir yasa olmadığı için davaları düşmüş ve iki genç de salınmıştı. Bu olaydan iki ay sonra Filipin hükümeti bu eksikliği gidermek için yasa çıkarmıştı. Böylece 2002'de ''Seni seviyorum'' virüsü dünyanın en şiddetli bilgisayar virüsü olarak Dünya Rekorlar kitabına girmiş oldu.


Artık böyle bir virüs yok ama siz yine de ''Seni seviyorum'' yazan mesajlara fazla güvenmeyin...




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >