Dünyanın en yüksek kapasiteye sahip SSD'si: Nimbus Data ExaDrive DC

SSD
SSD

Kaliforniya merkezli donanım üreticisi Nimbus Data, ExaDrive DC serisine dahil ettiği 100 TB'lık SSD ile tarihe geçti! Dünyanın en yüksek depolama alanına sahip katı halli depolama sürücüsünü üreten şirket, model çeşitliliğini artırmaya devam ediyor.

Samsung, yaklaşık bir ay önce dünyanın en yüksek kapasiteli SSD'sini (30 TB) duyurmuş ve tarihe geçmişti. Ancak, Nimbus Data isimli donanım üreticisi, kısa sürede Güney Koreli şirketi tahtından etti.

ExaDrive DC serisine dahil edilen 100 TB boyutundaki bu SSD, şu anda en yüksek kapasiteli katı halli depolama birimi olarak ifade ediliyor.
ExaDrive DC serisine dahil edilen 100 TB boyutundaki bu SSD, şu anda en yüksek kapasiteli katı halli depolama birimi olarak ifade ediliyor.

100 TB: Spotify arşivinin yarısı!

ExaDrive DC serisine dahil edilen hayli minik boyutlardaki yeni SSD, 100 TB kapasitesiyle hem IoT servisleri hem de sunucular için ideal ürün haline geliyor. Bahsi geçen rakamın daha net anlaşılması için ufak bir kıyaslama yapmak gerekebilir. Zira, 100 TB aslında 20 milyon şarkı anlamına geliyor. Aslında bu da Spotify'ın müzik arşivinin yarısı demek oluyor.

ExaDrive'ın en çok öne çıktığı noktalardan biri de sınıfındaki diğer ürünlere oranla TB başına yüzde 85 oranında daha düşük güç tüketimine sahip olması. Dolayısıyla bu sayede soğutma vs gibi ihtiyaçlar da ortadan kalkıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >