Dünyanın konuştuğu 120 bin dolarlık muza, sucukla karşılık verdiler

Duvara bantlanmış Afyon sucuğu
Duvara bantlanmış Afyon sucuğu

ABD’de bir sanat galerisinde duvara bantlanmış muzun 120 bin dolara satılmış olmasını dünyada büyük yankı buldu. Bu muz ile ilgili yapılan esprilerin ardı arkası kesilmedi. Bir yenisini daha eklenerek Afyonkarahisar’da bir sosyal medya grubu, kentin ünlü kangal sucuğunu duvara bantlayarak “Paha biçilemez” notuyla paylaşımda bulundu.

ABD’de bir sanat galerisinde duvara bantlanmış muz eserinin 120 bin dolara satılmasına esprili tepkiler devam ediyor. Afyonkarahisar’da, İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın 'Komedyen' ismi verilen eserinin 120 bin dolara satılmasıyla, sosyal medyada kentin tarihi, kültürel ve kendine has lezzetlerini çekmiş oldukları mizahi kısa filmlerle tanıtmaya çalışan bir sosyal medya grubu duvara bantlanmış muz eserine de Afyon’un meşhur sucuğu ile karşılık verdi.

Duvara bantlanmış mercimekli bükme
Duvara bantlanmış mercimekli bükme

'Paha biçilemez' notuna büyük beğeni

Duvara bantlanmış kangal sucuğun yanına 'Paha biçilemez' notunun yazılması büyük beğeni toplarken, yine aynı grup tarafından duvara bantlanmış mercimekli bükme ile patatesli ekmek fotoğrafları da paylaşıldı.

Duvara bantlanmış Pateli köy ekmeği
Duvara bantlanmış Pateli köy ekmeği

Ne olmuştu?

İtalyan heykel sanatçısı Maurizio Cattelan'ın "Komedi" adını verdiği muz eseri, Art Basel'in Miami'de düzenlediği sanat fuarında satışa çıkarıldı.

120 bin dolara satılan duvara bantlanmış muz
120 bin dolara satılan duvara bantlanmış muz


Sanatçının üç adet ürettiği eserin iki versiyonu 120 biner dolara alıcı bulurken, üçüncü kopyası için 150 bin dolar fiyat belirlendiği belirtildi.Alıcılara eserle birlikte verilen orijinallik sertifikasında eser sahiplerinin, çürüme halinde gerekli gördükleri takdirde, muzu değiştirebilecekleri söylendi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >