Ebeveynler aman dikkat: Akıllı telefon kullanım yaşı 9'a indi

Akıllı telefon
Akıllı telefon

Son yapılan araştırmalar neticesinde akıllı telefon kullanım yaşının 9'a kadar indiği ortaya çıktı. Ebeveynlerin akıllı telefon ve dijital medya kullanımı konusunda önlem alması kaçınılmaz hale geldi.

İngiltere merkezli araştırma şirketi Dubit Research'ün yöneticisi Adam Woodgate, İzmir'de düzenlenen bir organizasyonda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok farklı ülke için dijital medya istatistiklerini paylaştı. Avrupa, Amerika, Asya, Avustralya ve Afrika'daki çocukların dijitalmedya kullanım alışkanlıklarını analiz edenWoodgate, Z kuşağının ana odağının "eğlenmek" olduğunu ifade etti. Üstelik çocuklar için dijitaldünyadaki en önemli unsur "istedikleri anda istedikleri şeye kavuşabilmeleri" şeklinde ifade edildi.

Akıllı telefon kullanım yaşı 9'a indi!
Anne - baba denetimi altındaki çocuklar için en tehlikesiz medya aracının televizyon olduğu açıklanırken, çocukların 7-8 yaşına kadar televizyonla büyüdüğünün altını da çizdi. Her yıl daha da genişleyen dijital medya kavramı, önümüzdeki senelerde özellikle çocuklar için çok daha korkunç boyutlara ulaşacak gibi görünüyor. Zira yapılan araştırmalar akıllı telefon kullanım yaşı 11-12'den 9-10'a gerilemiş durumda. Ayrıca yine araştırmalardan 9-11 yaş aralığındaki çocuklar akıllı telefonları daha çok kısa süreli videoları izlemek için tercih ettiği sonucu çıkıyor. Dikkat çekici görsellerden oluşan videolar, kısa süre içinde tüketilirken; esasında konsol oyunlarını da bu kapsamda yer alıyor.
Akıllı telefon kullanım yaşı 9'a indi! Anne - baba denetimi altındaki çocuklar için en tehlikesiz medya aracının televizyon olduğu açıklanırken, çocukların 7-8 yaşına kadar televizyonla büyüdüğünün altını da çizdi. Her yıl daha da genişleyen dijital medya kavramı, önümüzdeki senelerde özellikle çocuklar için çok daha korkunç boyutlara ulaşacak gibi görünüyor. Zira yapılan araştırmalar akıllı telefon kullanım yaşı 11-12'den 9-10'a gerilemiş durumda. Ayrıca yine araştırmalardan 9-11 yaş aralığındaki çocuklar akıllı telefonları daha çok kısa süreli videoları izlemek için tercih ettiği sonucu çıkıyor. Dikkat çekici görsellerden oluşan videolar, kısa süre içinde tüketilirken; esasında konsol oyunlarını da bu kapsamda yer alıyor.
Ebeveynlerin önlem alması şart!

                                    Ebeveynlerin özellikle bu yaşlardaki çocuklardaki kullanım alışkanlarını iyi analiz etmesi gerekiyor. Zira internet ve dijital medya birbirinden farklı yüzlerce tehlikeyi barındırıyor. Dolayısıyla bu hususta anne - babaların özel bir koruma mekanizmasını devreye sokması şart.
Ebeveynlerin önlem alması şart! Ebeveynlerin özellikle bu yaşlardaki çocuklardaki kullanım alışkanlarını iyi analiz etmesi gerekiyor. Zira internet ve dijital medya birbirinden farklı yüzlerce tehlikeyi barındırıyor. Dolayısıyla bu hususta anne - babaların özel bir koruma mekanizmasını devreye sokması şart.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >