Edward Snowden, Android cihazlara güvenlik duvarı ören bir uygulama geliştirdi

Haven uygulaması
Haven uygulaması

ABD’nin gizli belgelerini sızdırarak Rusya’ya sığınan bilgisayar uzmanı Edward Snowden, Android cihazları çok daha güvenlikli bir sistem haline getiren bir uygulama hazırladı.

Eğer bir Android cihazı kullanıyor ve bazı kişilerin sizin bilgilerinize rahatlıkla ulaşabileceğini düşünüyorsanız artık daha rahat olabilirsiniz. Öyle ki ABD’nin eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı olan Edward Snowden, sizin için özel bir uygulama geliştirdi.

Android cihazınızdan uygulamayı ücretsiz olarak kolaylıkla indirebilirsiniz.
Android cihazınızdan uygulamayı ücretsiz olarak kolaylıkla indirebilirsiniz.

Haven isimli güvenlik uygulaması, Basın Özgürlüğü Vakfı ve Guardian Projesi ile birlikte geliştirilen açık kaynaklı bir proje oldu.

Google Play Store’da onlarca güvenlik uygulaması olsa da bu diğerlerinden biraz farklı. Kullandığınız cihaz eski olsa da cihazınızı yeniden tasarlayarak çok fonksiyonlu bir güvenlik aygıtı haline getirir. Şu an tüm kullanıcıların indirmesi ve kullanmasına açık olan uygulama, cihazın kamerasını gizli olarak kullanabilirken mikrofonunuza da gizli bir dinleme aracı olarak da kullanabiliyorsunuz.

Uygulama, cihazın kamerasını gizli bir göz olarak kullanabiliyor.
Uygulama, cihazın kamerasını gizli bir göz olarak kullanabiliyor.

iOS için de gelebilir

Uygulamanın fotoğraf ve ses kaydedebilmesi için bir hareket veya ses ile tetiklenmesi gerekiyor. Kaydedilen bu veriler de telefonda saklanıyor. Oldukça gizli bir güvenlik uygulaması olan Haven, hareket sınırlarını aşan bir hareket algılarsa kayda başlıyor. Şimdilik Android cihazlarda çalışan Haven’in iOS desteğinin geleceği de konuşuluyor. Github sayfasına giderek daha ayrıntılı bir inceleme yapmak için burayatıklayabilirsiniz. Uygulamayı indirmek içinse buraya tıklayın.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >