Elektrikli Jaguar I-Pace'in çıkış tarihi açıklandı

Jaguar I-Pace
Jaguar I-Pace

Elektrikli SUV kategorisinde Tesla Model X'in işini zorlaştırmaya hazırlanan Jaguar, I-Pace adını verdiği ilk elektrikli otomobilini önümüzdeki yıl mart ayında satışa çıkaracak.

Bir dönem Türkiye'de bir holding tarafından satın alınması için çaba harcanan İngiliz otomobil devi Jaguar, 2008'de Tata bünyesine katıldığından beri başarı üstüne başarı elde ediyor. Lüks segmentin gözde üreticisi, gelecek yıl ilk elektrikli SUV modelini piyasaya sürerek büyümeye devam edecek.

Gelecek yıl martta Cenevre otomobil fuarında tanıtımı gerçekleştirilecek olan Jaguar I-Pace adlı otomobil, iki elektrik motoruyla 400 beygir güç ve 700 Nm tork değerine ulaşabilen bir güç sistemiyle gelecek. Sıfırdan 100 kilometreye 4 saniye gibi SUV segmenti için oldukça başarılı bir zamanda çıkabilen I-Pace'e 500 km menzil sunacak olan 90 kW kapasiteli bir lityum batarya eşlik edecek.

200 prototiple 2,4 milyon km yol katedildi

İlk elektrikli otomobilini piyasaya sürmeden önce ciddi bir test sürecinden geçiren Jaguar, şimdiye kadar 200 araçlık prototip filosuyla dünya genelinde 2,4 milyon kilometrelik yol testi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Hem batarya paketi hem de elektrik motorların Jagur ekipleri tarafından tasarlandığını belirten yetkililer, güç sisteminin piyasadaki örneklerine kıyasla en yüksek güç yoğunluğuna sahip motorlarla donatıldığını ifade ediyor.

Marttaki tanıtımın ardından İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde satışa çıkacağı duyurulan I-Pace, Jaguar'ın E-Pace modeliyle birlikte Avusturya'da üretilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >