Elektrikli otomobil pazarına taze kan: Polestar marka oluyor!

Polestar
Polestar

Volvo çatısı altında otomobilleri modifiye eden Polestar, bundan böyle bağımsız bir marka haline geliyor. Bu adımla birlikte artık Volvo'nun ürettiği elektrikli otomobiller Polestar çatısı altında toplanıyor.

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla2023 yılı itibariyle dizel motorlu araçların üretimine son vereceğini duyurmuştu. Şirket, yeni nesil dizel motorlu otomobiller yerine yüksek kalite ve tasarımla buluşturacağı hibrit seçeneklere geçiş yapacağını belirtmiş; bunun için gerekli çalışmaların hızlandırıldığını ifade etmişti.

Dizel motorlu araçların askıya alınmasıyla Volvo'nun hibrit ve tamamenelektrikli otomobillere yöneleceği aşikar. Üstelik İsveç merkezli şirket önemli bir karar daha alarak şu ana kadar Volvo'ları modifiye eden Polestar'i doğrudan ayrı bir marka haline getireceğini duyurdu. Yeni nesil elektrikliotomobillerin tamamı artık Polestar markası altında satışa sunulacak.

Volvo'nun elektrikli otomobilleri artık Polestar markası altında toplanıyor. Konuya ilişkin detayların sonbaharda düzenlenecek olan organizasyonla ortaya çıkması bekleniyor.
Volvo'nun elektrikli otomobilleri artık Polestar markası altında toplanıyor. Konuya ilişkin detayların sonbaharda düzenlenecek olan organizasyonla ortaya çıkması bekleniyor.

Artık doğrudan yüksek performanslı elektrikli otomobillere yönelecek olan Volvo'nun, Polestar markasıyla ilgili yeni planlarını sonbahar aylarında duyuracağı biliniyor. Dolayısıyla birkaç ay içinde konuyla ilişkin yeni bilgilerin ortaya çıkması kuvvetle muhtemel.

Tesla'nın tekel oluşturmaya çalıştığı elektrikli otomobil pazarı için Volvo'nun bu tarz bir adım atması rekabet oluşması açısından müşteriler açısından büyük önem arz ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >