Elektronik cihazlardaki sıkıcı bekleme ekranlarının sanata dönüşmesi

bekleme ekranı
bekleme ekranı

Londra'da bir yönetmen, elektronik cihazlarda sıkça karşılaşılan bekleme ekranlarının gerçek hayattaki birçok farklı versiyonunu hazırladı.

Bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve diğer birçok elektronik cihazda kullanıcıların karşısına sıkça bekleme ekranları çıkıyor. Arka planda işlem yapıldığını gösteren bu ekranlar, genellikle tekdüze olsa da yazılımcılar özellikle son birkaç yıldır bu ekranları da renklendirme konusunda çaba sarfediyor.
Gerçek hayatta da bekleme ekranları olsaydı?
Londra'daki Raphael Vangelis isimli yönetmen, bu bekleme ekranlarından yola çıkarak kısa film hazırladı. Toplamda 30 farklı uygulama ve servisin bekleme ekranını konu alan video, dijital ortamdaki bekleme ekranlarının sanata dönüşebileceği gerçeğini ortaya çıkarıyor.
Londra'daki yönetmen bekleme ekranlarını sanata dönüştürdü.
Yönetmen, videoda üç boyutlu modelleme ve üç boyutlu baskıdan projeksiyon cihazlarına kadar birçok farklı teknolojiyi kullanarak görüntüler elde ediyor ve bekleme ekranlarını adeta bir sanata dönüştürüyor. Gerçekte hazırlanan bu bekleme ekranları esasında dijital ortamlara uyarlandığında sıkıcı detaylar bile çok farklı bir anlam kazanabilir.
https://player.vimeo.com/video/203671501
https://player.vimeo.com/video/201632751
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >