Elon Musk açıkladı: Yapay zeka diktatöre dönüşebilir!

Elon Musk
Elon Musk

Geçtiğimiz dönemlerde yapay zekanın Üçüncü Dünya Savaşı çıkarabileceğini ifade eden Elon Musk, yeni bir belgeselde ise "Yapay zeka çağında hiçbir zaman kendisinden kaçamayacağımız ölümsüz bir diktatörün ortaya çıkması mümkün" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bill Gates, Steve Ballmer ve Sundar Pichai gibi isimler, zaman zaman yapay zeka teknolojileriyle ilgili yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Son olarak bu furyaya Elon Musk da katıldı. Dün gösterime giren "Do You Trust This Computer?" isimli belgeselde yapay zekaya dair görüşlerini bildiren Musk, "Yapay zeka çağında hiçbir zaman kendisinden kaçamayacağımız ölümsüz bir diktatörün ortaya çıkması mümkün." şeklinde bir açıklama yapmış.

Yapay zeka teknolojileri her geçen gün kademe kaydederek birçok farklı iş kolunca aktif şekilde kullanılmaya başlanıyor.
Yapay zeka teknolojileri her geçen gün kademe kaydederek birçok farklı iş kolunca aktif şekilde kullanılmaya başlanıyor.

Yapay zeka Üçüncü Dünya Savaşı çıkarabilir

Geçen sene yapay zekanın Üçüncü Dünya Savaşı çıkarabileceğine dair yorum yapan Elon Musk, belgeseldeki bu açıklamasıyla da gündeme geldi. Yapay zekanın hükümetler tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirten Musk, bu konunun çok önemli olduğunu ve şu anda hayatlarımızı hayal bile edemeyeceğimiz derecede etkileyeceğini ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >