En başarılı 10 teknoloji lideri

jeff bezos bill gates
jeff bezos bill gates

Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jack Ma ve diğerleri... İşte teknoloji dünyasının en zengin ve en başarılı liderleri…

Teknolojinin gelişmesi ve internetin yaygınlaşmasıyla beraber teknoloji liderleri de bundan büyük kazançlar sağlıyor. Dünyanın en büyük zenginleri listesinin ilk üç sırasında sırasıyla Amazon.com kurucusu Jeff Bezos, Microsoft başkanı Bill Gates ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg yer alıyor.

İşte dünyanın en fazla kazanan teknoloji şirketlerinin başında bulunan liderler…

Jeff Bezos 

                                    
                                    Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon.com kurucusu Jeff Bezos, bir Amerikan vatandaşı. 116,6 milyar dolar servete sahip olan Bezos, 1994’te Seattle’da bir garajda kurduğu Amazon.com’un yaklaşık yüzde 17’sine sahip. Bezos, Amazon.com’u ilk olarak kitap satışı yapan bir site olarak kurmuştu. Bezos, 2013 yılında ABD’nin en büyük gazetelerinden Washington Post’u 250 milyon dolara satın aldı. 54 yaşındaki lider evli ve 4 çocuk babası.
Jeff Bezos Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon.com kurucusu Jeff Bezos, bir Amerikan vatandaşı. 116,6 milyar dolar servete sahip olan Bezos, 1994’te Seattle’da bir garajda kurduğu Amazon.com’un yaklaşık yüzde 17’sine sahip. Bezos, Amazon.com’u ilk olarak kitap satışı yapan bir site olarak kurmuştu. Bezos, 2013 yılında ABD’nin en büyük gazetelerinden Washington Post’u 250 milyon dolara satın aldı. 54 yaşındaki lider evli ve 4 çocuk babası.
Bill Gates

                                    
                                    Dünyanın en büyük yazılım şirketinin başındaki isim Bill Gates, 84,5 milyar dolarlık bir servete sahip. Dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill and Melinda Gates Vakfına başkanlık ediyor. Üst üste 24 yıl dünyanın en zengin insanı unvanına sahip olmayı başaran Gates bu unvanı 2017 yılında Jeff Bezos’a kaptırdı. 1975’te Paul Allen ile kurduğu yazılım firması Microsoft’un yönetim kurulu üyeliğini de sürdürüyor. 62 yaşındaki Bill Gates, evli ve 3 çocuğa babalık yapıyor. ABD vatandaşı olan Gates, Harvard Üniversitesi’ni yarıda bıraktı.
Bill Gates Dünyanın en büyük yazılım şirketinin başındaki isim Bill Gates, 84,5 milyar dolarlık bir servete sahip. Dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill and Melinda Gates Vakfına başkanlık ediyor. Üst üste 24 yıl dünyanın en zengin insanı unvanına sahip olmayı başaran Gates bu unvanı 2017 yılında Jeff Bezos’a kaptırdı. 1975’te Paul Allen ile kurduğu yazılım firması Microsoft’un yönetim kurulu üyeliğini de sürdürüyor. 62 yaşındaki Bill Gates, evli ve 3 çocuğa babalık yapıyor. ABD vatandaşı olan Gates, Harvard Üniversitesi’ni yarıda bıraktı.
Mark Zuckerberg

                                    
                                    2 milyar kullanıcıya ulaşmayı başaran en büyük sosyal medya sitesi Facebook’un kurucu isimlerinden Mark Zuckernerg 76,6 milyar dolarlık bir servete sahip. Facebook’u, yarıda bıraktığı Harvard Üniversitesi’nin yurdunda 19 yaşındayken kurdu. Zuckerebrg, Mayıs 2012’de halka arz edilen Facebook hisselerinin yüzde 17’sine sahip. 33 yaşındaki lider, evli ve iki çocuk babası.
Mark Zuckerberg 2 milyar kullanıcıya ulaşmayı başaran en büyük sosyal medya sitesi Facebook’un kurucu isimlerinden Mark Zuckernerg 76,6 milyar dolarlık bir servete sahip. Facebook’u, yarıda bıraktığı Harvard Üniversitesi’nin yurdunda 19 yaşındayken kurdu. Zuckerebrg, Mayıs 2012’de halka arz edilen Facebook hisselerinin yüzde 17’sine sahip. 33 yaşındaki lider, evli ve iki çocuk babası.
Larry Ellison

                                    
                                    Microsoft’tan sonra en değerli yazılım şirketi Oracle’ın kurucusu Larry Ellison’ın ise 63,8 miyar dolarlık bir serveti bulunuyor. Ellison, 1977’de kurduğu Oracle CEO’luğunu 2014 yılına kadar yaptı. 73 yaşındaki lider, birçok evlilik yaptı ancak şu an bekar ve iki çocuğu bulunuyor. Ellison da diğer liderler gibi üniversiteyi yarım bıraktı.
Larry Ellison Microsoft’tan sonra en değerli yazılım şirketi Oracle’ın kurucusu Larry Ellison’ın ise 63,8 miyar dolarlık bir serveti bulunuyor. Ellison, 1977’de kurduğu Oracle CEO’luğunu 2014 yılına kadar yaptı. 73 yaşındaki lider, birçok evlilik yaptı ancak şu an bekar ve iki çocuğu bulunuyor. Ellison da diğer liderler gibi üniversiteyi yarım bıraktı.
Larry Page

                                    
                                    44 yaşındaki CEO, Google’ı 1998’de Sergey Brin ile birlikte kurdu. Evli ve bir çocuk babası olan Page, ABD vatandaşı.
Larry Page 44 yaşındaki CEO, Google’ı 1998’de Sergey Brin ile birlikte kurdu. Evli ve bir çocuk babası olan Page, ABD vatandaşı.
Sergey Brin

                                    
                                    Google’ın ana şirketi Alphabet’in başkanı olarak görev yapan Brin 42,7 miyar dolarlık servete sahip. Google gözlüğünü yapan gizli Google X bölümünün başındaydı. Larry Page ile Stanford Üniversitesi’nde bir araya geldiler. Bekar liderin evliliğinden iki çocuğu bulunuyor.
Sergey Brin Google’ın ana şirketi Alphabet’in başkanı olarak görev yapan Brin 42,7 miyar dolarlık servete sahip. Google gözlüğünü yapan gizli Google X bölümünün başındaydı. Larry Page ile Stanford Üniversitesi’nde bir araya geldiler. Bekar liderin evliliğinden iki çocuğu bulunuyor.
Jack Ma

                                    
                                    42,6 milyar dolar servete sahip Çinli lider Jack Ma, en büyük e-ticaret sitelerinden Alibaba’yı kurdu. İngilizce öğretmenliği mezunu olsa da internetin gücünü fark ettikten sonra kendini bu alana adapte etti. 53 yaşındaki lider evli ve iki çocuğa sahip. Bir Çin vatandaşı olan Ma, doğduğu yer olan Hangzhou Öğretmen Enstitüsü’nden mezun.
Jack Ma 42,6 milyar dolar servete sahip Çinli lider Jack Ma, en büyük e-ticaret sitelerinden Alibaba’yı kurdu. İngilizce öğretmenliği mezunu olsa da internetin gücünü fark ettikten sonra kendini bu alana adapte etti. 53 yaşındaki lider evli ve iki çocuğa sahip. Bir Çin vatandaşı olan Ma, doğduğu yer olan Hangzhou Öğretmen Enstitüsü’nden mezun.
Ma Huateng

                                    
                                    Çinli Huateng, ülkenin en büyük işletmeleri arasında yer alan Tencent Holdings’e başkanlık ediyor. Şirketin en popüler uygulaması ise WeChat. Öyle ki uygulama 960 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. 52,1 milyar dolar servete sahip 46 yaşındaki Huateng evlidir.
Ma Huateng Çinli Huateng, ülkenin en büyük işletmeleri arasında yer alan Tencent Holdings’e başkanlık ediyor. Şirketin en popüler uygulaması ise WeChat. Öyle ki uygulama 960 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. 52,1 milyar dolar servete sahip 46 yaşındaki Huateng evlidir.
Steve Ballmer

                                    
                                    Önceden Microsoft’ta CEO’luk yapan Steve Ballmer, 40 milyar dolarlık bir servete sahip. NBA’in Los Angeles Clippers takımının da sahibi olan Ballmer, Harvard Üniversitesi’nden mezun. 61 yaşındaki lider evli ve üç çocuk babası.
Steve Ballmer Önceden Microsoft’ta CEO’luk yapan Steve Ballmer, 40 milyar dolarlık bir servete sahip. NBA’in Los Angeles Clippers takımının da sahibi olan Ballmer, Harvard Üniversitesi’nden mezun. 61 yaşındaki lider evli ve üç çocuk babası.
Michael Dell

                                    
                                    Dell bilgisayarlarının sahibi Michael Dell, 24,8 milyar dolarlık bir servete sahip. 52 yaşındaki lider evli ve dört çocuk babası. Austin ve Texas Üniversitelerini yarıda bırakan Dell, şirketin parasının bir bölümünü oteller ve restoranlarda bulundurmayı tercih ediyor.
Michael Dell Dell bilgisayarlarının sahibi Michael Dell, 24,8 milyar dolarlık bir servete sahip. 52 yaşındaki lider evli ve dört çocuk babası. Austin ve Texas Üniversitelerini yarıda bırakan Dell, şirketin parasının bir bölümünü oteller ve restoranlarda bulundurmayı tercih ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >