Evernote geri adım attı

Birkaç gün önce güvenlik politikasını güncelleyeceğini bildiren Evernote, kullanıcıların "veri gizliliği" konusunda endişeye kapılması sebebiyle geri adım attı.

Dünya genelinde 200 milyonu aşkın kişinin kullandığı not tutma uygulaması Evernote, birkaç gün önce yaptığı açıklamayla gizlilik politikasını güncelleyeceğini bildirmişti. Bu doğrultuda, 23 Ocak 2017 itibariyle hayata geçecek olan yeni politika, kullanıcı gizliliğini hiçe saydığı gerekçesiyle hayli eleştirilmişti.

Yeni gizlilik politikası, kullanıcıların notlarının okunabileceği şeklinde algılanmıştı. Elbette kullanıcılar da "veri gizliliği" sebebiyle endişeye kapılmışlardı. Son bilgiler ve ortaya çıkan haberler neticesinde Evernote yeni bir açıklama yapma gereği duydu.
Çalışanlar, kullanıcı notlarını göremeyecek

                                    Şirketin CEO'su, yeni gizlilik politikası konusunda yanlış anlaşıldıklarını ve kullanıcıların notlarının okunmayacağını net bir şekilde ifade etti. Üstelik bu açıklamalardan sonra yeni gizlilik politikasından geri adım attıklarını da paylaştı. Yani şimdilik kullanıcı verilerinin okunması ya da notların çalışanlar tarafından görüntülenmesi söz konusu olmayacak.
Çalışanlar, kullanıcı notlarını göremeyecek Şirketin CEO'su, yeni gizlilik politikası konusunda yanlış anlaşıldıklarını ve kullanıcıların notlarının okunmayacağını net bir şekilde ifade etti. Üstelik bu açıklamalardan sonra yeni gizlilik politikasından geri adım attıklarını da paylaştı. Yani şimdilik kullanıcı verilerinin okunması ya da notların çalışanlar tarafından görüntülenmesi söz konusu olmayacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >