Face ID mucizesi: Tek yumurta ikizleri bile ayırt edilebiliyor

Face ID, kusursuz çalışıyor.
Face ID, kusursuz çalışıyor.

Biyometrik güvenlik sistemleri konusunda çalışmalarını hızlandıran Apple, Face ID'yi sürüklediği son haliyle oldukça dikkat çekecek gibi duruyor. İlk zamanlarda yoğun bir şekilde eleştirilen Face ID, tek yumurta ikizlerini bile ayırt edebilecek duruma gelmesiyle beklentilerin ötesine geçmeyi başardı. Business Insider'ın yaptığı testte ortaya çıkan sonuçlar iPhone kullanıcılarını memnun etmeye yetti...

Face ID hakkındaki birbirinden farklı görüşler, sızıntılarla birlikte yani tanıtımdan da önce ortaya çıkmaya başlamıştı. Apple hayranlarını kolayca ikiye bölen bu durum çeşitli testlerle sonuca bağlanacak gibi duruyor. Face ID'nin yeni nesil güvenlik sistemlerine öncülük edeceğini düşünen kesim, Business Insider'ın yaptığı testlerin ardından haklı çıkmaya oldukça yaklaştı. Cuma günü içerisinde iPhone X'unön siparişlerinin aktif edilmesi sonrası çok sayıda insan iPhone X'a erişim fırsatı yakalamıştı. Bu fırsatı önemli kılan detayların başında da tanıtımda çuvallayan Face ID'nin nasıl çalıştığı gelmekteydi.

Apple'ın iddia ettiğine göre, Face ID karanlıkta dahi kusursuz çalışmakta ve herhangi bir aksesuar takılsa bile sizi tanıyabilmekteydi. Hatta, Apple'ın tanıtım etkinliğinde yaptığı açıklamaya göre Face ID'de hata meydana gelme olasılığı 1 milyonda 1 olarak ifade edilmişti. Face ID'yi deneyimleyenlerin genel olarak memnun kaldığını söylemek mümkün. Standart bir oda ışığında veya ışığın az da olsa düştüğü ortamlarda Face ID başarılıyla çalışabiliyor. Fakat gün ışığı altında sizi çok da kolay çalıştığı söylenemez. Bu iddiaların doğruluğuna bakmak amacıyla test yapan Business Insider, Apple'ın iddiasını teyit etmek için Face ID'yi küçük bir teste tabi tuttu. Face ID'ye kendi yüzünü tanıtan Greg Fieber, gözlük, şapka gibi aksesuarları kullanarak Face ID'yi denedi. Face ID, testlerin tamamında Fieber'i tanıyarak kilidi açtı.

Face ID’nin ne kadar dikkatli olduğunu ölçmek için Greg'in tek yumurta ikizi olan Brain da Greg'in tanımlı olduğu Face ID ile ekran kilidini açmayı denedi. Face ID, "Sen git kardeşin gelsin" diyerek tek yumurta ikizlerini ayırt etmeyi başardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >