Facebook, asılsız haberlerle mücadele edecek

Facebook, asılsız haberlerle mücadele edecek.
Facebook, asılsız haberlerle mücadele edecek.

Facebook, asılsız haberlerle mücadele etmek amacıyla Türkiye'de bulunan 44 milyon kullanıcıya yeni bir hizmet sunacak: "Asılsız Haberleri Tespit Etme Sistemi"

Sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarının asılsız haberleri fark edip tespit edebilmesine imkan tanıyan yeni bir eğitim aracını Türkiye'den sisteme dahil olanlar için hizmete sundu. 5 Ekim 2017 tarihinden bu yana kullanılması beklenen "Asılsız Haberleri Tespit Etme Kılavuzu" dikkat uyandırması amacıyla Türkiye'de Facebook kullanan 44 milyon insanın Haber Kaynağı'nın en üstünde kendini gösterecek. Kılavuz gösteriminin üzerine tıklandığında ulaşılan Facebook Yardım Merkezi'nde; web uzantılarının kontrolü, kaynağın araştırılması ve söz konusu başlığa dair diğer raporların aranması gibi konularda daha fazla sayıda bilgi ve kaynak bulunuyor.

Kullanıcıların Facebook'ta doğru bilgilerle karşılaşmak istediğinin bilincinde olan şirket, asılsız haberlerin Facebook topluluğuna fazlasıyla zarar verdiğine ve doğru bilgi akışını engellediğine inanıyor. Asılsız haberlerle mücadelede sürekli olarak yeni araçlar geliştiren Facebook’un bu çalışmalarının kritik parçalarından birini de insanların asılsız bir haberle karşılaştıklarında daha bilgili kararlar vermelerine yardımcı olacak taktiklerin paylaşılması meydana getiriyor. Facebook, Türkiye'deki kullanıcıları için Kadir Has Üniversitesi'yle işbirliği yapıyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >