Facebook, islami paylaşımlar yapan sayfaları kapatıyor

Facebook, özellikle son birkaç gündür islami gönderiler paylaşan sayfaları sansürleyerek kapatıyor.

Milyonlarca kişinin internetteki buluşma noktası olan Facebook, son günlerde islami sayfaları sorgusuz sualsiz sansürlemeye başladı. Özellikle son birkaç gündür Türkiye'de binlerce takipçisi olan Facebook sayfaları kapatıldı.

Terör propagandası yapan sayfalar hakkında herhangi bir işlem yapmayan Facebook, konu islam ve Türkiye olduğunda sayfaları birbiri ardına sebepsiz şekilde kapatabiliyor. Bu durum da elbette Türk Facebook kullanıcılarının duruma tepki göstermesine sebep oldu.
Dünyada en çok konuşulanlar listesine yerleşti
"#FacebooktaSansür" etiketiyle tweet atan Türk kullanıcılar, Facebook'un islami sayfaları kapatmasını eleştirdi. Hatta kısa süre içinde atılan tweet'lerle birlikte bu konu dünya genelinde en çok konuşulanlar arasına girdi. Kullanıcılar, Facebook sayfalarının bir an önce tekrardan açılması gerektiğini düşünüyor.
Dünyada en çok konuşulanlar listesine yerleşti "#FacebooktaSansür" etiketiyle tweet atan Türk kullanıcılar, Facebook'un islami sayfaları kapatmasını eleştirdi. Hatta kısa süre içinde atılan tweet'lerle birlikte bu konu dünya genelinde en çok konuşulanlar arasına girdi. Kullanıcılar, Facebook sayfalarının bir an önce tekrardan açılması gerektiğini düşünüyor.
Sayfalar sorgusuz sualsiz kapatılıyor
Facebook ve Türkiye'deki islami ya da milli sayfalar için bu durum aslında hiç yeni değil. Geçtiğimiz yıllarda da benzer sansür ve sayfa kapatma çalışmaları yapılmıştı. Yıllardır fikir özgürlüğü denildiğinde her hususta sesini yükselten Facebook, konu Türkiye ve islam olduğunda sayfaları sorgusuz sualsiz kapatmayı tercih ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >