Facebook, üçüncü parti mobil uygulamalarda beğeni düğmesini kaldırıyor

Facebook Like
Facebook Like

Facebook; yıllardır platformda yer alan "beğeni" düğmesini kaldırıyor. Facebook Pages'e yönlendirme için kullanılan bu düğmenin kaldırılmasıyla artık üçüncü parti yazılım geliştiricilerin kendi düğmeleri kullanma zorunluluğu geliyor.

Hikâyeler özelliğini daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için yeni adımlar atan Facebook, mobil uygulama konusunda Messenger tarafına yoğunlaşmış durumda. Bundan böyle Facebook'tan paylaşılan hikâyeler otomatik olarak Messenger uygulamasında da görüntülenebilecek. Üstelik bu sistemin yakın zamanda gruplar, sayfalar ve etkinlikler için de geçerli olacağı belirtiliyor.

Artık Facebook Pages yönlendirmelerinde üçüncü parti geliştiricilerin kendi düğmelerini tasarlaması şart.
Artık Facebook Pages yönlendirmelerinde üçüncü parti geliştiricilerin kendi düğmelerini tasarlaması şart.

Beğeni düğmesi kalkıyor!

Ek olarak; platformda yıllardır yer alan beğeni düğmesinin önümüzdeki senenin ilk aylarında kalkacağı açıklandı. Daha çok şirket sayfalarını etkileyen bu durum, üçüncüparti yazılım geliştiricileri kendi düğmelerini kullanmak zorunda bırakacak. Yani diğer bir değişle, Facebook Pages'e yönlendirme için kullanılan bu düğmeler 6 Şubat itibariyle kaldırılıyor.

Hatta bir Facebook sözcüsünün konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

  • İnsanlar Facebook uygulamasını veya mobil web sayfasını geliştiricinin sayfasını açmak veya beğenmek için bu düğmelere dokunabiliyorlar...

Üstelik tüm bunlara ek olarak uygulama davetsistemi de kalkıyor. İki yılı aşkın süredir sosyal ağda bulunan bu özelliğin organik büyüme konusunda negatif etki yaptığı belirtiliyor.

Facebook'ta yıllardır gündemde olan diğer bir husus ise "beğenmeme" düğmesi. Kullanıcılarda tersetkiyapabileceği düşünülen bu düğmenin sisteme eklenip eklenmeyeceği ise şimdilik belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >