Facebook ve Instagram videoları artık WhatsApp içinde oynayacak

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp kullanırken Facebook ve Instagram bağlantıları geldiğinde artık videolar aynı ekran üzerinde açılacak minik bir pencereyle oynamaya başlayacak. YouTube için aylardır var olan bu özellik artık Facebook ve Instagram için de geçerli. Konuyla alakalı detaylar haberimizde:

WhatsApp, birkaç ay önce yayınlanan güncellemeyle YouTube bağlantılarını doğrudan kendi içinde oynatma özelliği kazanmıştı. Yani böylece kullanıcılar gelen bağlantılara tıkladığında WhatsApp'tan ayrılmadan aynı pencerede videoları izleyebilir hale gelmişti. Bu aşamadan sonra şimdi benzer sistem Facebook ve Instagram için de aktif ediliyor.

Böylece ek bir sayfaya yönlendirme olmadan videolar aynı pencerede izlenebiliyor.
Böylece ek bir sayfaya yönlendirme olmadan videolar aynı pencerede izlenebiliyor.

Videolar aynı pencerede oynayabilecek

Böylece Facebook ya da Instagram bağlantıları WhatsApp'ta doğrudan aynı pencere üzerinden görüntülenebiliyor. Üstelik bu esnada sohbetler arasında geçiş de yapılabiliyor. PIP adı verilen resim içinde resim özelliğiyle bu özellik basit bir şekilde kullanılabiliyor.

Buna ek olarak WhatsApp'ın yeni güncellemesiyle grup yöneticileri de daha fazla yetki kazanıyor. Yani diğer bir değişle yöneticiler artık katılımcıları sınırlandırabiliyor. Üstelik tüm bunlara ek olarak yakında uygulamada birden fazla kullanıcının görüntülü görüşmesini sağlayacak özellik de dahil edilecek gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >