Facebook ve MIT bu kez de açık adres tanımlamak için iş başında

Facebook ve MIT
Facebook ve MIT

Dünyada yaklaşık 4 milyar kişinin açık adresi bulunmuyor. Adresleme yapmak için bir araya gelen Facebook ve MIT ise bu sıkıntıyı ortadan kaldırmaya odaklanıyor. Detaylar haberimizde:

Dünyada 7 milyarı aşkın insan yaşıyor. Ama bu nüfusun 4 milyarlık kısmının açık adresi yok. Bunun en önemli sebebi ise haritalandırmanın pahalıya mal olması. Bir türlü adresleri çıkarılamayan bölgeler aslında çeşitli problemlere yol açıyor. Haritalandırmayı yapmak ve açık adres sıkıntısını çözmek için Facebook ve MIT Media Lab birlikte çalışacak.

Bu yöntem sayesinde düşük maliyetle cadde, sokak ve numaralandırma yapılabilecek.
Bu yöntem sayesinde düşük maliyetle cadde, sokak ve numaralandırma yapılabilecek.

Derin öğrenmeyle cadde ve sokak isimleri belirleniyor

Birçok farklı hususta olduğu gibi bu konuda da devreye teknoloji giriyor. Yeni sistemde tahmin edebileceğiniz gibi uyduların çektiği fotoğraflarla yolların ve bölgelerin tespiti yapılıyor. Daha sonrasında ise devreye yapay zekâ ve derin öğrenme giriyor. Bu sayede cadde, sokak ve numaralandırma yapılıyor.

Aslında benzer bir yöntem Google'ın daha önce sunduğu Open Location Codes projesinde de kullanılmıştı. Ancak yine de iki dev kuruluşun bu ortak projede dirsek temasına geçmesinin önemi büyük. Bu adresleme sisteminin en büyük avantajı ise az önce bahsettiğimiz maliyet konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >