Facebook'tan Apple'a tepki: Topladığımız verilere karışmayın

Arşiv
Arşiv

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg Apple'ın ilkbaharda uygulamaya koymayı planladığı gizlilik değişikliğine tepki gösterdi, Apple'ın bunu 'kullanıcıları korumak için değil kar amacıyla yaptığını' savundu.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Apple'ın reklamlarla ilgili gizlilik değişikliğine gitmesine dair açıklamalarda bulundu.

Zuckerberg, Apple'ın bu değişikliği insanlara yardım etmek için değil, kendi menfaati için yaptığını öne sürdü.

Değişiklik neyi içeriyor?

  • Apple'ın ilkbaharda yürürlüğe koymayı planladığı 'izleme önleyici gizlilik' değişikliğine göre, uygulamalar kullanıcıların verilerini reklam nedeniyle izlemeden önce onay almak zorunda kalacak. Çevrim içi reklamlardan gelir eden Facebook'un CEO'su bu değişikliğe tepki gösterdi.

Zuckerberg, Apple'ın gizlilik değişikliğinin küçük şirketleri de olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

Apple'ı rakibi olarak tanımlayan Facebook CEO'su, "bu değişikliğin, Facebook Messenger ve WhatsApp ile rekabet halinde olan FaceTime ve iMessege'a avantaj kazandıracağını" belirtti.

Zuckerberg, "iMessage telefona direkt kurulu şekilde geliyor ve bu yüzden ABD'de en çok kullanılan mesajlaşması uygulaması" ifadelerini kullanarak duruma tepki gösterdi.


Daha önce hakkında tekelleşme soruşturması açılan Zuckerberg, Apple'ın sektördeki konumunu kullanarak uygulamaların nasıl çalışmasını gerektiğine müdahale ettiğini savundu.

Apple'ın tepkisi ne oldu?

Apple, Facebook'un şikayetlerine rağmen gizlilik değişikliğinden geri adım atmayacağını bildirdi. Gerekli olduğu durumlarda uygulamalar kullanıcıdan verilerini reklam nedeniyle izleme onayı almak durumunda kalacak.

Kullanıcıların verilerinin toplandığının ve başka uygulama ve internet siteleriyle paylaşıldığının farkında olması gerektiğinin altını çizen Apple, kullanıcıların verileri üzerinde söz hakkı olması gerektiğini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >