Facebook'tan önemli hamle: WhatsApp kullanıcıları için kripto para geliştiriyor

WhatsApp
WhatsApp

Facebook, yalnızca WhatsApp'ta para transferi gerçekleştirmek için yeni bir dijital para birimi üzerinde çalışıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Bitcoin dahil olmak üzere hemen her kriptopara biriminde son aylarda genel bir düşüş var. Piyasadaki bu dalgalanma sebebiyle yatırımlarını tamamen çekenler olduğu gibi ileriye dönük olarak bekletenler de var.

Tabii bununla birlikte yitip giden dijital para birimlerin yerine yenileri de filizleniyor. Haberimizin konusu da tam olarak bu. Söylentilere göre Facebook, yıllar önce satın aldığı WhatsApp için yeni bir kripto para birimi tasarlıyor. Peki ama bu para birimi tam olarak ne işe yarayacak?

Dijital para birimleriyle para transferi

Böylece WhatsApp'ın özel para birimiyle birlikte dijital para transferi de yapılmış olacak.
Böylece WhatsApp'ın özel para birimiyle birlikte dijital para transferi de yapılmış olacak.

Yalnızca WhatsApp'ta yer alacak olan bu dijital para biriminin uygulama içindeki para transferleri için kullanılması bekleniyor. Aslında aylar önce WhatsApp'a para transferi özelliğinin gelmesiyle birlikte kripto para birimleri için de belirli bir zemin hazırlanmıştı. Bu sistemin özellikle Hindistan'da havale gerçekleştiren kişiler için büyük anlam ifade edeceği biliniyor.

Hatta bununla alakalı çeşitli istatistikler de var. Şöyle ki; World Bank verilerine göre geçen sene Hindistan'a yabancı ülkelerden yapılan transferlerden elde edilen rakam 69 milyar dolar. Bu da aslına bakılırsa ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının %2.8'lik kısmına tekabül ediyor. WhatsApp'ın Hindistan'daki 200 milyondan fazla kullanıcıyla ne kadar büyük bir pazarda hizmet verdiği de ortada. Doğal olarak rakamlar ve karşılıkları aslında atılan hamlenin mantıklı olduğunu doğruluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >