Facebook'un ilk çalışanı Türk mühendis, rekor yatırımla bilim enstitüsü kurdu

Taner Halıcıoğlu
Taner Halıcıoğlu

Kuruculardan hemen sonra Facebook'un ilk çalışanı olan Türk asıllı mühendis Taner Halıcıoğlu, 75 milyon dolarlık yatırımla bilim enstitüsü kurdu.

Facebook kurucularından sonraki ilk çalışan olarak tarihe geçen Taner Halıcıoğlu, Kaliforniya Üniversitesi'nde 75 milyon dolarlık dev yatırımla yeni bir bilim enstitüsü kurdu. Türk mühendis, bu sayede 1996 yılında mezun olduğu üniversiteye farklı bir vesileyle tekrardan geri dönmüş oldu.
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg de Taner Halıcıoğlu'nun paylaşımını beğendi.
Halıcıoğlu Veri Bilimi Enstitüsü olarak isimlendirilen yeni enstitü, başta büyük veri olmak üzere geleceğin teknolojilerine odaklanarak büyük projeler üzerinde çalışacak. 2004 yılında Facebook'ta işe başlayan Halıcıoğlu, beş yıldan sonra Blizzard'a geçmiş ve akabinde popüler oyunların geliştirme sürecine katkıda bulunmuştu. Ancak bu aşamadan sonra daha çok kendi projeleri için ter dökecek.

Haberi doğrudan kendi Facebook hesabından duyuran Taner Halıcıoğlu, detayları da paylaştı. Üstelik bu gönderi eski patronu Mark Zuckerberg tarafından da beğenildi. Tebrikler Taner Halıcıoğlu!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >