Fiat Chrysler toplamda 4.8 milyon aracını geri çağırıyor

Fiat Chrysler
Fiat Chrysler

Fiat Chrysler, hız sabitleyici teknolojisinde yaşanan sorun sebebiyle 2014 - 2018 yılları arasında üretilen bazı otomobilleri geri çağırıyor. Detaylar haberimizde:

Dev otomobil şirketlerinin zaman zaman çeşitli hatalar sebebiyle otomobillerini geri çağırdığına fazlasıyla şahit oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Volkswagen, dizel otomobillerdeki hile skandalıyla gündeme gelmiş ve çok ciddi problemler yaşayarak araçları geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Toplamda 4.8 milyon otomobili kapsıyor

Son olarak, dünyanın en büyük ve önemli otomobil üreticilerinden biri olan Fiat Chrysler da bir hata sebebiyle otomobillerini geri çağırmaya başladı. Toplamda 4.8 milyon aracı kapsayan bu geri çağırma durumu tamamen "hız sabitleyici" teknolojisiyle alakalı. Temelde, otomobillerin gaz pedalına basmaya gerek olmadan belirlenen hızda seyretmesini sağlayan bu teknoloji Fiat Chrysler'ın problemli araçlarında düzgün çalışmıyor. Araçlarda hız sabitleyiciyi pasif hale getirme konusunda problemler olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla bu teknolojinin kullanımında sıkıntılar da meydana gelebiliyor.

Fiat Chrysler, hız sabitleyici özelliğinin sağlıklı çalışmaması sebebiyle 4.8 milyon aracı geri çağırıyor.
Fiat Chrysler, hız sabitleyici özelliğinin sağlıklı çalışmaması sebebiyle 4.8 milyon aracı geri çağırıyor.

Normal şartlarda Fiat Chrysler'da hız sabitleyicinin pasif hale getirilebilmesi için gaza basılması yeterli. Ancak bu sorun sebebiyle özelliğin çalışmaması söz konusu. Peki ama problem hangi araç sahiplerini ilgilendiriyor?

2014 ve 2018 yılları arasında üretilen Dodge, Chrysler, Ram ve Jeep'lerde bu hataların meydana gelebildiği belirtilirken yazılım güncellemesiyle problemin ortadan kalktığını ifade ediyor. Yapılan açıklamada şu ana kadar bu sorun sebebiyle herhangi bir kaza yaşanmadığını bildiren otomobil üreticisi, yazılım güncellemesinin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >