Flickr istatistiklerine göre yılın kamerası: iPhone!

iPhone X
iPhone X

Dev fotoğraf paylaşım platformu Flickr'a göre 2017 yılında en fazla fotoğraf iPhone'larla paylaşılmış durumda. Bu da aslında pratikte akıllı telefonlar ile DSLR'lar arasındaki farkın açıldığını gösteriyor.

Facebook, Apple, YouTube ve Spotify gibi dev şirketlerin ardından Flickr da 2017 istatistiklerini paylaştı. Bu yılın en iyi 25 fotoğrafını; en iyi markaları ve en iyi kameraları listeleyen Flickr, fotoğraflar çekmek için en fazla kullanılan akıllı telefonların iPhone'lar olduğunu da ifade etti.

Flickr'a bu sene yüklenen fotoğrafların %33'ü DSLR fotoğraf makineleriyle çekilmiş.
Flickr'a bu sene yüklenen fotoğrafların %33'ü DSLR fotoğraf makineleriyle çekilmiş.

Flickr'a yüklenen fotoğrafların %54'ü iPhone'lar ile çekiliyor!

İki yıl önce Flickr'a yüklenen fotoğrafların %42'lik bölümü iPhone ile çekilmişti. Ancak bu rakam geçen sene %47'ye yükseldi. Bu sene ise oran %54'e çıkmış durumda. Paylaşılan tabloda Flickr'a yüklenen fotoğrafların çok büyük bölümünün akıllı telefonlarla çekildiği ve daha sonrasında listenin DSLR'lar ile devam ettiği görülebiliyor.

Bu sene paylaşılan en dikkat çekici fotoğraflar ise şöyle.
Bu sene paylaşılan en dikkat çekici fotoğraflar ise şöyle.

Geçen sene Flickr'da iPhone 6s, iPhone 6, iPhone 5s ve Canon 5D Mark III kullanılırken; bu yıl daha yeni iPhone'ların tercih edildiği de belirtilenler arasında. Üstelik 2017 yılında platforma yüklenen fotoğraflarda bir değerlendirme de yapılmış; ortaya çıkan sonuçlara göre oluşan 25 fotoğraf listesine buradanulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >