Ford Mustang GT’nin 2018 modelindeki inanılmaz teknoloji: İyi komşu

Ford Mustang GT 2018
Ford Mustang GT 2018

Ford Mustang GT’nin yeni modeli için iyi bir komşu olmayı vurgulayan bir video paylaşıldı. Yeni araçta bulunan özellik, arabanın sesini büyük ölçüde azaltıyor.

Ses konusunda anlayışsız ve pervazsız komşular birçok açıdan kabus gibidir. Televizyon sesi, gitar ya da yüksek sesle konuşma çınlamaları güzel bir sabahı felaket bir duruma sürükleyebilir. Yalnızca bu saydıklarımız değil kalkarken ya da hareket halinde fazlaca ses çıkaran bir araba da bundan hoşlanmayan komşular için oldukça rahatsız edici olabilir.

Dünyaca ünlü otomobil markası Ford, bu olayın önüne geçebilmek için 2018 model Mustang GT’lerde “İyi Komşu” modunu getirdi. V8 gibi oldukça güçlü bir motorun sesini azaltarak komşuları rahatsız etmeyen bu mod seçildiğinde egzoz sisteminde bulunan belli bölümler kapanıyor ve bu sayede ses seviyesi 72 desibele düşmüş oluyor.

Standart GT’den10 desibel daha düşük olarak çalışan bu yeni mod, istenildiği zaman kapatılarak Mustang’lerin o bilindik güçlü sesi yeniden alınabiliyor. Bu mod elektronik olarak o kadar iyi tasarlanmış ki, adeta alarm kurar gibi her günün 08:00 - 09:00 saatleri arasında sessiz çalışmasını sağlayabilir, o süre zarfında kimseyi rahatsız etmemeyi mümkün kılabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >