Futboldan dijital sektöre geçiş: Ronaldinho, Figo ve Louis Saha'nın girişimleri

Yeşil sahalarda oynadıkları futbolla hafızalarımızda yer eden eski yıldızlar Ronaldinho, Figo ve Saha yeni girişimleriyle dijital dünyaya adım atıyorlar.

Futbolcuların genelde diğer sektörlere göre kısa bir kariyerleri olur. Futbolu bıraktıktan sonra da daha çok antrenörlük, futbol yorumculuğu gibi işler yaparlar. Ancak içlerinden bazıları çok farklı sektörlere de yönelebilirler. Brezilyalı ünlü yıldız Ronaldinho, Portekiz futbolunun efsane ismi Luis Figo ve eski İngiliz golcü Louis Saha günümüzde en popüler sektörlerden bir olan dijital sektöre adım attılar. 3 eski yıldız, Portekiz'in başkenti Lisbon'da düzenlenen Web Summit etkinliğinde yeni girişimlerini anlattılar.
Ronaldinho: Zoome TV

                                    Teknoloji dünyasının kendisi için yeni bir alan olduğunu ve her gün başka bir şey öğrendiğini söyleyen Brezilyalı Ronaldinho, Zoome TV'nin kurucuları arasında yer alıyor. Zoome TV ise reality show ağırlıklı videoların yer aldığı bir video paylaşım platformu olarak tanımlanıyor.
Ronaldinho: Zoome TV Teknoloji dünyasının kendisi için yeni bir alan olduğunu ve her gün başka bir şey öğrendiğini söyleyen Brezilyalı Ronaldinho, Zoome TV'nin kurucuları arasında yer alıyor. Zoome TV ise reality show ağırlıklı videoların yer aldığı bir video paylaşım platformu olarak tanımlanıyor.
Luis Figo: Dream Football

                                    “Bizim kariyerimiz kısa. 35 yaşından sonra yeni bir hayata başlamak zorundasınız. Fakat hepimiz de futbol antrenörü olmak istemiyoruz.” şeklinde açıklama yapan Luis Figo, futbol ile videoyu birleştiren Dream Football projesinin sahibi. Yaklaşık 100,000 üyeye sahip olan Dream Football, futbolcuların kendi yeteneklerini videolar ile sergileyebilecekleri bir ortam sağlıyor. İlk olarak 5 yıl önce sadece bir web sitesi olarak hayata geçirilen proje, an itibariyle mobile odaklanarak işleyişini sürdürüyor.
Luis Figo: Dream Football “Bizim kariyerimiz kısa. 35 yaşından sonra yeni bir hayata başlamak zorundasınız. Fakat hepimiz de futbol antrenörü olmak istemiyoruz.” şeklinde açıklama yapan Luis Figo, futbol ile videoyu birleştiren Dream Football projesinin sahibi. Yaklaşık 100,000 üyeye sahip olan Dream Football, futbolcuların kendi yeteneklerini videolar ile sergileyebilecekleri bir ortam sağlıyor. İlk olarak 5 yıl önce sadece bir web sitesi olarak hayata geçirilen proje, an itibariyle mobile odaklanarak işleyişini sürdürüyor.
Louis Saha: Axis Stars

                                    Manchester United'ın efsane futbolcuları arasında yer alan Louis Saha ise spor dünyasında bulunan insanların kendilerini dijital platformlarda tanıtmalarını sağlayan “Axis Stars” isimli bir platform kurdu (2014). Platformda, aralarında Saha'nın eski takım arkadaşı Rio Ferdinand, Fransız tenisçi Gael Monfils ve rugby oyuncusu Maxime Mermoz gibi isimlerin de yer aldığı toplam 250 üye bulunuyor. Futbolcu olarak para kazanırken menajerlerin etrafında dolaştığını, ancak bıraktıktan sonra işlerin zorlaştığını söyleyen Saha, iki yıl içerisinde platformdaki üye sayısını 1000'e çıkarmayı hedeflediğini belirtiyor.




Kaynak:Webmasto
Louis Saha: Axis Stars Manchester United'ın efsane futbolcuları arasında yer alan Louis Saha ise spor dünyasında bulunan insanların kendilerini dijital platformlarda tanıtmalarını sağlayan “Axis Stars” isimli bir platform kurdu (2014). Platformda, aralarında Saha'nın eski takım arkadaşı Rio Ferdinand, Fransız tenisçi Gael Monfils ve rugby oyuncusu Maxime Mermoz gibi isimlerin de yer aldığı toplam 250 üye bulunuyor. Futbolcu olarak para kazanırken menajerlerin etrafında dolaştığını, ancak bıraktıktan sonra işlerin zorlaştığını söyleyen Saha, iki yıl içerisinde platformdaki üye sayısını 1000'e çıkarmayı hedeflediğini belirtiyor. Kaynak:Webmasto
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >