Game of Thrones'un bölümlerini sızdıran 4 kişi Hindistan'da tutuklandı

Game of Thrones tutuklama
Game of Thrones tutuklama

Hindistan’da yaşadıkları tespit edilen 4 kişi Game of Thrones’un bölümlerini sızdırdığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Game of Thrones’un yapımcısı HBO, hackerlar tarafından hacklemiş ve 3.4 GB büyüklüğünde bir veri yayını yapılmıştı. Hatta sızıntı o kadar ciddiydi ki veriler arasında dizinin taslak senaryoları, teknik dökümanlar ve yöneticilere ait parolalar bulunuyordu.

Bunların dışında oldukça fazla konuşulan bir diğer sızıntıda oyuncuların telefon numaraları ve e-posta adresleri olmuştu. Game of Thrones yıldızlarından Peter Dinklage, Lena Headey ve Emilia Clarke gibi isimlerin telefon numaraları ve e-postaları ile beraber yapımcı HBO’nun film programlarından sorumlu başkan yardımcısı Leslie Cohen’in bir aylık döneme ait e-postaları da sızıntılar arasında yer almıştı.

Bu durumların artması yapımcı HBO ve dağıtım ortağı Star India’yı kızdırmış ve şirket yetkilileri konuyla alakalı soruşturmanın başlatıldığını ve sorumluların cezalandırılmasına az kaldığını belirtmişlerdi.

Bu durumun ardı arkası kesilmeyecek gibi düşünülen bir zamanda konuyla alakalı isimler bulunarak tutuklandı. 7.sezon 4.bölümünün yayınlanmadan sızdırılması üzerine harekete geçen şirket avukatları konuyla alakalı 4 kişinin tutuklanmasını sağladı. Tutuklamayla ilgili AFP’ye açıklama yapan Bölge Polis Sekreter Yardımcısı Akbar Pathan, ‘’Sezonun yedinci sezondaki bir bölümün yetkisiz olarak yayınlanması’’ ile böyle bir sonuca varılmıştır şeklinde bir açıklama yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >