Gece ve gündüzü birleştiren 620 MP çözünürlükteki New York fotoğrafı!

New York
New York

Sanatçı Dan Piech tarafından 105 kare birleştirilerek oluşturulan 620 MP çözünürlükteki New York fotoğrafı dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz dönemlerde çeşitli yazılımsal hamlelerle birleştirilerek ortaya çıkarılan dünyanın en yüksek MP değerine sahip fotoğraflarla sıkça karşılaştık. Hatta eski ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin töreni esnasında da bu tarz bir fotoğraf çekilmişti. Toplam 2 GB veriyi bir araya getiren fotoğraf, 1474 MP çözünürlükle dünyanın en yüksek çözünürlük sunan fotoğrafları arasında yer almıştı. Son olarak benzer yöntemle birleştirilen bir görsel daha paylaşıldı.

Toplam 105 fotoğrafın birleşiminden oluşturulan bu tek karede solda bir yaz akşamı, sağda ise karlı bir sabah görülebiliyor.
Toplam 105 fotoğrafın birleşiminden oluşturulan bu tek karede solda bir yaz akşamı, sağda ise karlı bir sabah görülebiliyor.

Fotoğrafçı Dan Piech tarafından oluşturulan ve New York Transitions I olarak isimlendirilen 620 MP'lik yeni fotoğraf, gece ve gündüzü tek bir karede sunuyor. Toplamda 105 fotoğrafın birleştirilmesiyle meydana gelen kare gerçekten etkileyici. Elbette bu çalışmanın da bir maliyeti var. Canon EOS 5DS DSLR kullanılarak çekilen fotoğraflarda toplamda 100 saat süren bir düzenleme işlemi gerçekleştiriliyor.

via GIPHY

Fotoğraftaki tüm ayrıntılara erişebilmek için öncelikle web sayfasınagiriş yapmak gerekiyor. Bu esnada çıkan ekranda verilen bilgi ise şu şekilde:

  • O yalnızca bir fotoğraf değildir. Çözünürlüğü tipik bir sanat fotoğrafından %2852 oranında daha yüksek. Şimdiye kadar oluşturulan en kaliteli görüntülerden biri.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >