Google, Android 12 ile alternatif uygulama marketlerine daha fazla önem verecek

Google
Google

Google, yeni Android sürümüyle birlikte Google Play'e ek olarak sunulan alternatif uygulama marketlerine daha fazla seçenek getirecek ve prosedürleri gevşetecek.

Yani Android 12 ile birlikte App Gallery ve benzeri servislerin kullanımı daha da yaygınlaşabilir.

Android ve iOS ekosisteminde varsayılan olarak kurulu gelen uygulama mağazaları var. iOS'ta bunu değiştirmek ya da alternatif bir mağazayı sisteme kurmak mümkün değil. Ancak Android'de hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da bir esneklik söz konusu.

Daha esnek bir kullanım söz konusu olacak.

Dolayısıyla varsayılan uygulama mağazası olan Google Play'e alternatifleri yüklemek mümkün. Android 12 ile birlikte üçüncü taraf uygulama mağazası tercih etmek isteyenlere daha fazla seçenek sunulacağı netleşti.

AppGallery sayesinde şu anda Google Play'in kurulu gelmediği Huawei akıllı telefonlara uygulama indirmek mümkün oluyor.
AppGallery sayesinde şu anda Google Play'in kurulu gelmediği Huawei akıllı telefonlara uygulama indirmek mümkün oluyor.

Google, Android ekosisteminde uygulama kurma konusunda çeşitli güvenlik parametreleri de içeriyor. Yani aslında üçüncü parti uygulama marketi olarak düşünüldüğünde güvenliğin es geçildiği gibi bir durum söz konusu değil.

Şu anda bu konudaki en büyük örneklerden birisi Huawei'nin kendi çözümü olan App Gallery. Böylece Google Play'in kurulu gelmediği akıllı telefonlara ek uygulama kurmak ve yönetmek mümkün hale geliyor.

Şu anda Android 12 ile birlikte bu konuda nasıl bir esneklik sunulacağı belli değil. Ancak bu noktada Google Play'e ek olarak bu tip servislerin tercih edilebileceği biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >