Google, Android P için 'yanlışlıkla' Güç Tasarruf modunu aktif etti

Android P
Android P

Mayıs'ta düzenlenen Geliştiriciler Konferansı kapsamında Android P isimli yeni mobil işletim sistemini duyuran Google, sistemsel bazda yenilikleri denerken yanlışlıkla 'Güç Tasarruf' modunu aktif etti. Detaylar haberimizde:

Bu sene Mayıs'ta gerçekleştirilen I/O Geliştiriciler Konferansı kapsamında mobil işletim sisteminin yeni versiyonunu duyuran Google, temelde bir önceki sürümden farklı olarak birçok farklı özellik sunuyor. Bunları adaptif batarya, adaptif parlaklık, yapay zekâ ve yenilenen kullanıcı arayüzü şeklinde listeleyebilmek mümkün. Ancak bunlara ek olarak elbette ana menü ve arayüzhareketlerinde de çeşitli güncellemeler var.

Google'ın sistemsel bazda yaptığı bu düzenleme dünya genelinde birçok kullanıcının telefonlarında şarj seviyesi %99'a indiğinde Güç Tasarruf Modu'nun açılmasına sebep oldu.
Google'ın sistemsel bazda yaptığı bu düzenleme dünya genelinde birçok kullanıcının telefonlarında şarj seviyesi %99'a indiğinde Güç Tasarruf Modu'nun açılmasına sebep oldu.

Telefonlar otomatik olarak Güç Tasarrufu moduna geçti!

Yepyeni güncellemelerle sistemi geliştirmeye devam eden Google, zaman zaman ortaya teknik hatalar çıkarabiliyor. Son olarak kısa süre önce de benzer bir durum yaşandı. Testler sırasında Android P yüklü akıllı telefonların büyük bir kısmında şarj %99'dan aşağı düştüğünde sistem doğrudan Güç Tasarrufu moduna geçiş yaptı.

Elbette hem sosyal medya hem de Reddit tarzı web sayfalarında kullanıcılar birbirleriyle iletişime geçerek sorunun neden kaynaklandığını konuşmaya başladılar. Kısa bir süre sonra Google'dan önemli bir açıklama geldi. Şirket yetkilisi, 'Pil özellikleri test edilirken Güç Tasarruf modunu yanlışlıkla aktif ettiklerini ve hemen akabinde varsayılan seçeneklere geri dönüş yaptıklarını' belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >