Google CEO'su Sundar Pichai, şirket için büyük önem taşıyan yapay zekâ konusunda uyarıda bulundu

Sundar Pichai
Sundar Pichai

● Google CEO'su Sundar Pichai, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, hükümetlerin yapay zekânın geniş bir şekilde düzenlemesine 'acele etmekten' kaçınması gerektiğini söyledi.

Google Başkanı, mevcut yasaların yapay zekâ sektörünü düzenlemesi için geri alınabileceği ve aceleyle hazırlanan yasaların aslında inovasyonu ve araştırmayı engelleyebileceğinden bahsediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Google CEO'su Sundar Pichai, Financial Times ile yapay zekânın geleceği hakkında gerçekleştirdiği röportajda önemli uyarılarda bulundu.

Helsinki'de konuşan Pichai, mevcut yasaların 'yapmanız gereken her şeyin yeni olduğunu varsaymak yerine' sektör tarafından yeniden konumlandırılabileceğini savunarak geniş kapsamlı yapay zekâ düzenlemeleri yapılması gerektiğini ifade etti.

Google'ın yapay zekâ çalışmaları DeepMind altındaki özel bir birimde gerçekleşiyor.
Google'ın yapay zekâ çalışmaları DeepMind altındaki özel bir birimde gerçekleşiyor.

'Acele etmek inovasyonu ve araştırmayı zora sokabilir'

Pichai, 'Bu çok geniş bir teknolojisi. Bu sebeple bazı durumlarda düzenlemelere daha fazla bakmak gerekli' dedi. Hatta sonrasında 'İnovasyonu ve araştırmayı önleyecek şekilde aceleye getirmek yerine aslında bazı zorlu problemleri çözmeniz gerekir' diye ekleyerek, algoritmik önyargı ve hesap verimlilik gibi teknolojilerle ilgili bilinen sorunları dile getirdi.

Pichai'nin yorumları, Google'ın yapay zekâ teknolojisiyle sağlam ilişkisini de bir kez daha gösteriyor. Yani aslına bakılırsa yapay zekâ, Google için genel bir büyüme planı olarak dikkat çekiyor.

Şirket CEO'su bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği kazançla, Google'ın müşterilerinin neredeyse dörtte üçünün makineöğrenmesi ve yapayzekâkullanan otomatik reklam teknolojilerinden yararlandığını söyledi.

Şirket, gelirinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ederek 38 milyar dolar gelir elde ettiğini bildirdi. Google'ın hızla büyüyen bulut işi aynı zamanda yapay zekâyı da kullanıyor. Yeni sağlık bölümü, şirketin yapay zekâ laboratuvarı DeepMind tarafından üretilen araştırmalar ticaretleşme çalışmalarının bir parçası olarak görülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >