Google Earth, 25 yıllık aile hasretini sona erdirdi

Google Earth sayesinde ailesini buldu.
Google Earth sayesinde ailesini buldu.

Hindistan’da doğan Saroon, henüz 5 yaşındayken bir tren istasyonunda kayboldu. Ailesini bir türlü bulamayan Saroon Tazmanya’da bir aileye evlatlık olarak götürüldü. Aradan geçen uzun yılların ardından Google Earth’ten Hindistan tren hatlarına bakarak ailesini bulan genç, “teknoloji beni iki aile sahibi yaptı” dedi.

Hindistan’da doğan ve beş yaşındayken bir tren istasyonunda kaybolup ailesinden kopan Saroon’un hikayesi “Lion” isimli filmin konusunu oluşturdu. Kaybolmasının ardından üç hafta boyunca Kalkütta sokaklarında tek başına yaşadıktan sonra bir yetimhaneye yerleştirildi. Avustralyalı bir aile tarafından evlat edinilen Saroon, 25 yıl boyunca Tazmanya’da yaşadı.

Dünyaya geldiği Hindistan’ı ise hiç unutmayan Saroon geçmişini araştırmaya başladı. Bu araştırmaları Google Earth üzerinden yaptı ve 5 yaşındayken aklında kalanlar üzerinden bir rota çıkardı. Hindistan tren güzergahlarını Google Earth üzerinden inceleyerek 25 yıl önce kaybettiği annesiyle 2012 yılında buluştu. Saroon’un yazdığı A Long Way Home isimli kitap dünya çapında en çok satanlar listesinde bir numara oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >