Google eski fotoğraflarınızı bugünkü gibi yapacak: PhotoScan geliyor

Teknoloji devi Google, eski fotoğraflarımızı dijital hale getirecek olan yeni fotoğraf uygulaması PhotoScan'i duyurdu.

Google karşımıza yine yepyeni bir uygulamayla çıktı. Bu uygulama sayesinde kenarda köşede kalmış, tozlanmış eski fotoğraflarımız yepyeni olacak. Bir fotoğraf tarama uygulaması olan PhotoScan ile eski fotoğraflarımızı kolay ve rahat bir şekilde dijital hale getirebileceğiz.

PhotoScan bir tarayıcı işlevi görüyor ve kendi teknoloji sayesinde fotoğrafların en doğru renkler ve en doğru kalitede dijital ortama aktarılabilmesini sağlıyor. Normalde eski fotoğraflarımızı dijitalleştirme için kullanılan fotoğrafın fotoğrafını çekmek yöntemi her zaman olumlu sonuçlar vermez. Fotoğraflarda parlama ve yansıma gibi problemler ortaya çıkar. Ancak PhotoScan sahip olduğu teknoloji sayesinde çektiğiniz fotoğraftaki parlama ve yansımaları en aza indirerek oldukça kaliteli sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

Çalışma yöntemi
PhotoScan ile ilk fotoğrafı çektiğinizde, fotoğrafın üzerinde 4 ayrı daire oluşuyor. Bu 4 daire mavi hale gelene kadar kamerayı dairelerin üzerinde bekletmeniz gerek. Daireler mavi hale gelince PhotoScan, fotoğrafınızın 4 ayrı fotoğrafını çekmiş oluyor ve bunları temel alarak fotoğrafın son halini oluşturuyor. Uygulamanın hem Android hem de iOS sürümü mevcut. Üstelik ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >