Google Fotoğraflar'daki videolarınız başkalarıyla paylaşılmış olabilir

Google Fotoğralfar
Google Fotoğralfar

Google, bulut depolama hizmeti Google Fotoğraflar'daki bazı videoları yabancılara aktarmış olabilir.

Teknik problem, 21 Kasım 2019 ve 25 Kasım 2019 tarihleri arasında Google Fotoğraflar'da 'verilerinizi indirin' hizmetiyle ortaya çıktı.

Google, bu problem sebebiyle bazı video içeriklerinin yanlış kişilere aktarılmış olabileceğini söylüyor.

25 Kasım itibariyle problemi sonlandıran Google, gelecekte tekrar bu bir sıkıntı yaşanmaması için yeni önlemler alıyor.

Google, bugün kullanıcıları Google Fotoğraflar'daki videolardan bazılarının diğer kullanıcıların arşivlerine gönderilmesine neden olan 'teknik sorun' konusunda uyardı.

Başkasına ait videolarla karşılaşabilirsiniz.

Şirket, bu problemin geçen yıl 21 Kasım-25 Kasım arasında Google Fotoğraflar için 'verilerinizi indirin' hizmetinin etkilediğini ifade etti.

25 Kasım itibariyle çözüldü

Yani aslında bu tarihler arasında eğer Google Fotoğraflar üzerinden indirme yaptıysanız, başkalarına ait videolarla karşılaşabilirsiniz. Problemin 25 Kasım 2019 itibariyle tamamlandığını söyleyen şirket, başka bir hizmetin bundan etkilenmediğini deüzerine basa basa belirtiyor.

Tekrardan dışa aktarma öneriliyor

Ayrıca, etkilenen dönemde içerikleri dışa aktarmak için Google servislerini kullanan kişilerin %0.01'inden azının gerçekten etkilendiğini ekliyor. Az önce bahsettiğimiz tarihler arasında Google Fotoğraflar verilerinizi dışa aktardıysanız, başka bir dışa aktarma daha gerçekleştirmeniz ve önceki dışa aktarmayı silmeniz tavsiye ediliyor.

Google'ın 9to5Google'a konuyla alakalı yaptığı açıklama şu şekilde:

  • 21 Kasım-25 Kasım tarihleri arasında Google Fotoğraflar içeriklerini dışa aktarmak için Google servislerini kullanan kişilerin etkilenmiş olabileceği bir hatayı bildiriyoruz. Bu kullanıcılar, tamamlanmamış bir arşiv veya kendilerine ait olmayan bir videoyla karşılaşmış olabilir. Bu problemin altında yatan sorunu düzelttik ve tekrarlanmasını önlemek için derinlemesine bir analiz yaptık. Bunun gerçekleşmesinden dolayı çok üzgünüz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >