Google, GIF platformu Tenor'u satın aldı

Tenor
Tenor

Mobil sektörün en büyük GIF platformlarından biri olan Tenor, bugün yayımladığı basın açıklamasıyla Google tarafından satın alındıklarını duyurdu.

Geçen yıl 300 milyon kullanıcıya ulaşan meşhur GIF arama motoru ve veritabanı Tenor, Google tarafından resmen satın alındı. İki şirketin bugün yayımladığı ortak açıklamada, Tenor'un bağımsız bir firma olarak Google bünyesinde faaliyet göstermeye devam edeceği duyuruldu.

Aylık GIF arama sayısı 12 milyarı aşan Tenor, halihazırda GIF arama API'larını Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp, Viber, Gboard ve Samsung Mesajlar uygulamalarına entegre etmeyi başarmış durumda. Firmanın GIF konusundaki uzmanlığından istifade etmek isteyen Google, bünyesine kattığı şirketi geliştirdiği teknolojiler için en iyi şekilde fonlamayı planlıyor.

En büyük rakibi Giphy'nin Google arama algoritmasıyla desteklenmesinden sonra yaşanan bu gelişme, Tenor'un Google açısından daha kritik önem arz ettiğini gösteriyor. Gboard klavyesiyle firmanın GIF veritabanını mobil cihaz kullanıcılarına ulaştıran Google, ilerleyen dönemde Tenor'un Android ile entegrasyonunu daha da derinleştirmeye çalışabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >