Google Haritalar yeni güncellemeyle görme engellilerin yön bulmasını kolaylaştırıyor

Google Haritalar
Google Haritalar

● Google Haritalar, artık görme engelli kişilerin rota oluşturup çok daha sık tekrarlanan sesli yönlendirmelerle gideceği yeri bulmasını sağlıyor.

● Paylaşılan iki dakikalık video, Google Haritalar'ın bu yeni güncellemeyle kazandığı yeni yetenekleri özetliyor.

● Videonun yanı sıra şirketin paylaştığı blog yazısı, görme engellilerin hayata dair zorluklarını ayrıntılarıyla baz alıyor. Diğer detaylar haberimizde:

Google, Facebook, Microsoft ve Apple gibi büyük şirketler, engellibireylerin hayatını kolaylaştıran teknolojilere odaklanmaya devam ediyor.

Son örnekte ise Google Haritalar var. Uygulama, görme engelli kişilerin yürüyerek yön bulmasını kolaylaştıracak güncellemeler barındırıyor.

Yeni Google Haritalar'ın çözümü aslında oldukça basit. Güncelleme görme engelli bireyler için sürekli olarak doğru yolda olduğunu hatırlatmayı temel alıyor.

Yaya trafiğini de hesaba katıyor

Ayrıca belirli bölgelerde yoğunlaşan insantrafiğini de baz alarak yaya geçitlerinde ek uyarılar yapıyor. Sola ya da sağa dönüşlerin ne zaman gerçekleşeceğini sık aralıklarla tekrarlıyor. Böylece görmeengellilerinyön bulmasını kolaylaştırmış oluyor. Bir diğer değişle yanlış yollara sapmaları önlüyor.

Google'ın yayınladığı 2 dakikalık video durumu daha net bir şekilde özetliyor. Görme engelli bir Japon, sınırlarını zorlamaktan ve yeni bir şeyler öğrenmekten ne kadar keyif aldığını anlatıyor. Ama çevresini tahmin edemediğinde biraz yalnız kaldığını ve dışlandığını hissettiğinden bahsediyor.

Video aslında görme engellibireylerin yaşadığı zorlukları baz alarak GoogleHaritalar'ın sağladığı avantajları anlatıyor. Bu sesli rehber için özel bir blog yazısı da paylaşan Google, amacın herkes için daha faydalı GoogleHaritalaroluşturmak olduğundan bahsediyor.

Hem Android hem de iOS'ta desteklenen güncelleme, şimdilik ABD ve Japonya'da kullanılabilir. Ancak diğer ülkeler ve dilleriçin de destek yolda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >