Google Haritalar'da 'Konum Geçmişi' kapatılsa dahi web üzerinden takip devam ediyor

Google Haritalar
Google Haritalar

Google, Haritalar uygulaması üzerinde Konum Geçmişi özelliği kapatılsa dahi web üzerinden kullanıcıları takip etmeye devam ediyor.

Birçok farklı mobil uygulama ve internet sitesi, 'veri gizliliğine' aldırmadan kullanıcıları an be an takip etmeye devam ediyor. Google'ın bazı uygulamalarında da benzer bir durum söz konusu. Kullanıcıların büyük bir bölümü Konum Geçmişi özelliği kapatıldığında hareketlerin izlemediğini düşünüyor. Ancak durum hiç de öyle değil.

Associated Press raporlarına göre Google Haritalar'da Konum Geçmişi seçeneği pasif hale getirilse dahi şirket konum bilgilerini web üzerinden takip etmeye devam ediyor. Hatta dakika dakika kullanıcıların izlendiği de belirtiliyor.

gzt

Etkinlikleri kapatmak gerekiyor

Ancak, Google'ın bu takip etkinliğini durdurmasını sağlamak da mümkün. Kısaca bunun için 'Web ve Uygulama Etkinliği' özelliğinin pasif hale getirilmesi yeterli. Web ve Uygulama Etkinliği ayarı etkin olduğu sürece Google zaman bazlı olarak bulunduğunuz konumları buradaki adreste işaretlemiş şekilde tutuyor. Daha sonrasında buradan teker teker silmek gerekiyor.

Dolayısıyla 'veriler' konusunda hassas olan kullanıcıların Google Haritalar hizmetinde az önce bahsedilen ayarı pasif hale getirmesinde yarar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >