Google Haritalar'ın Android versiyonuna karanlık mod eklendi

Google Haritalar
Google Haritalar

Google Haritalar'da bir süredir yer verilen otomatik gece moduna geçiş sistemi artık Ayarlar üzerinde menüye de eklendi.

Böylece isteyen kullanıcılar navigasyon uygulamasını tamamen karanlık modda kullanabiliyor.

Android 11 ile sisteme ayak uyduran Google Haritalar, çok daha efektif bir kullanım sunuyor.

Anlık mesajlaşma yazılımları ya da sosyal ağlar derken hemen her uygulamaya sıçrayan 'karanlık mod' özelliği sonunda Google Haritalar'a da geliyor. Android'de bir süredir test aşamasındaki bu görünümün yakın zamanda tüm kullanıcılar için aktif edilmesi bekleniyor.

Google Haritalar'daki karanlık mod, Android 11'de sistemin görünümüne bağlı olarak kendisini otomatik de ayarlayabiliyor.
Google Haritalar'daki karanlık mod, Android 11'de sistemin görünümüne bağlı olarak kendisini otomatik de ayarlayabiliyor.

Bu noktada sistemde Android 11'in kurulu olması şart. Uygulamanın karanlık mod destekleyen sürümü ise 10.51.1 şeklinde belirtiliyor. Elbette tüm kullanıcılara açılacak ama bu süreç her zamanki gibi aşama aşama ilerliyor.

Google Haritalar'daki karanlık mod, diğer uygulamalardakine benzer şekilde beyaz ekrana bakmak yerine tamamen koyu bir temada haritayı görmek isteyenlere hitap ediyor. Aslına bakılırsa çok da kullanışlı denilebilir.

Böylece özellikle karanlıkta ya da gece trafikte kalanlar bembeyaz bir ışığa maruz kalmak yerine uygulamayı koyu moda geçirip daha rahat kullanabilir.

Google Haritalar karanlık mod nasıl aktif edilir?

Ayarlar üzerinde Görünüm bölümüne erişildiğinde burada kullanıcıların karşısına üç seçenek çıkıyor. Bunlar Light, Dark ve Default olarak geçiyor. İlk seçenek standart beyaz. İkincisi karanlık üçüncüsü ise cihaza göre değişim sağlayan mod. Böylece Android 11'in görünümü sisteme bağlı olarak otomatik olarak değişiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >